FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 25.12.08 00:44
« Porovnání zrychlení a max rychlosti.
Ahoj, byl jsem s kamarádem v Německu a tak jsme porovnávali moje Mondeo 2.2TDCI 114kW a Golf 2.0TDI PD 102kW. Je mi jasné, že Golf je lehčí, ale i tak měl výrazně lepší zrychlení. Jelo se na doraz a za využití maxima. Při testu max. rychlosti se MOndeo zastavilo na 210km/h, Golf skončil na 230km/h. Další test byl s omezením otáček mezi 2000-3000ot a i v tomto režimu byl Golf rychlejší. Podobnou zkušenost jsem měl i s Mazdou 6 kombi 2.0diesel 102kW. A ta Mazda je těžší jak Golf. Kde je problém, že i když má Mondeo větší výkon i moment, tak je zrychlení horší. -
impaler 23.12.08 10:32
« vrzání
No tak já mám zas po garančce vrzání někde v posilovači řízení nebo v tyči nebo nevím kde. Dělá to jenom při nastartovaném motoru a je to otravné. To mi vysvětlete, co mi tam ti k-o-k-o-t-i z-k-u-r-v-i-l-i, když se v řízení vůbec neměli co hrabat. Čas reklamovat nemám a chuť taky ne, žena je v pokročilém devátém, vánoce a tak dál. Mimochodem, užijte si je v klidu a nejlíp na gauči a ne v autě. -
lordmystic 23.12.08 07:37
« Re: vůle na řízení
také mě napadlo že to bude něco podobného na posilovači či řízení - přesně jak píšeš jako přidřené nějaké těsnění. je to jen v přímé poloze když chci zatočit vpravo - musím vyvinout více síly abych překonal počáteční odpor, pak to jakoby přeskočí, volant překoná původní odpor a už pak normálně zatáčí. vlevo to není téměř znát, vpravo je to zatím jen minimálně, ale např. na hladké rovné cestě při mírném zatočení je to docela znát. -
superkutil 22.12.08 16:14
« Re: vůle na řízení
Měl jsem to na sterém autě a byl problém v posilovači a na hřebeni řízení. Je to jen v poloze rovně nebo ve stejné poloze volantu i při zatáčení? Kamarád měl Citroena Xantii a volant mu za jízdy najednou nešel otáčet. Tak to nechal odtáhnout a v servisu mu řekli, že je to běžná závada, že se přidře/zadře nějaká průchodka tyče volantu do posilovače. Kamarád ale auto hned prodal, byl z toho dost vyděšený, málem havaroval a to měl v autě 2 malé děti. -
lordmystic 22.12.08 15:46
« vůle na řízení
no tak ještě jeden dotaz. nesetkali jste se někdo s tím, že by jste měli vůli na volantu. není to klasická vůle, ale jako by se volant zasekával v prostřední poloze aby držel rovný směr. když je volant že jedu rovně pootočen vlevo či vpravo (vpravo víc), tak musím překonat větší odpor (jakoby zaseknuté) a pak to zatáčí normálně. následně když se vrací volant do přímé polohy tak je zase cítit takové zadrhnutí těsně u přímé polohy. doufám že jsem to vysvětlil pochopitelně a že mě chápete - prostě jako kdyby se volant zasekával v prostřední přímé poloze. -
"-- skrytý --" 20.12.08 18:20
« Re: Po nastartování se z motoru ozývá skřípání a pískání
Dělá to řemen pohonu příslušenství, pomůže výměna nejlépe za kratší. Ford doporučuje 6PK1642, Contitech doporučuje 6PK1635 viz tady: [odkaz] Měl jsem nejdříve ten originál, po startu pískal, teď mám ten kratší a klid.