FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 06.01.09 10:31
« Re: elektroschema
V tomto počasí zamrzá vše. Mě spíše neskutečně štve ten jeden dostěr po ostříknutí skla. Vždycky si to pěkně ostříkám, ono se to pěkně setře.... a pak přijde po pár sekundách ten pitomý jeden dostěr který na sucho spolehlivě roztáhne mléčnou slanou clonu přes celé sklo..... Za vypnutí této funkce půl království....:-) -
superkutil 05.01.09 21:39
Nestěžoval bych si, kdyby vše běhalo. Koupil jsem AERO od Forda, abych nedával neznačkové a bohužel nebo bohudík jsou to první stěrače AERO, které mi zamrzají. Ze starých stěračů se led vyklepal, ale u AERO se zaplní guma ledem a pomalu to ani vylámat nejde. Takže AERO pouze do teplot nad 0°C. :-)
Co se týče startů, tak pokud přidávám VIF, tak starty bez problémů a můžu tankovat cokoliv. Pokud nedám VIF, tak i s Shellem jsou starty pod 0°C problém. Motor naskočí s nepravidelným chodem a bíle kouří. Zklidní ase až tak za 30sec a to stačí teplota pár stupňů pod 0°C.
Co se týče světel, tak xenony v Mondeu mají velmi malý průměr světlometu a tak se rychle špiní a navíc je velký rozdíl mezi tmou a světlem a tak stačí ďolík a nevidím nic. Halogeny přece jen takový ostrý přechod nemají. Mám pocit, že svítí málo před auto a přitom na mě blikají, že oslňuji. V předchozím autě jsem měl halogeny + 50% (homologované) a svítily líp jak xenony, ale ne co se týče množství světla, ale pokrytí plochy před autem. Ke xenonům musím používat často mlhovky. Ale i u halogenů je obrovský rozdíl svítivosti. Používal jsem H1 od Opela a ty byly super! Ty bludičky o kterých píšeš jsou jen od standardních halogenek za pár korun. Ty opravdu moc nesvítí.
V předchozím benzínovém Mondeu jsem měl jednu baterku 6 let. -
RADEK1 05.01.09 19:55
možná je to blbost ale na čelní sklo sem tam napaplám ten oduzovač vody(anti rain) a do ostřikovačů kupuji ty nejlevnější náplně. (myšlenka je taková a přivedl mě k ní tchán trucker)ten má odskoušeno,že když použije do ostřikovačů OMW Aral atd. tak se sklo úplně odmastí a gumičky začnou drhnout ,pískat a poskakovat. k těm studeným startům tady bylo 3 dny po sobě ráno-12,5 a auto když naskočilo tak se strašně houpal volnoběh vyletěl na 1300 a pak spadl snad na 600 těsně než se motor zastavil tak zase na 1300 . postupně cca po 15 s. se to ustálilo. ale je to hrůza poslouchat takže nyní po nastartování (když to začne dělat) podržím to na plynu na těch 1300 a počkám 15 s a vše je v poho. co to dělá bůh ví :-( a k baterii v servisu mi říkali ,že u nafty ty 4 roky je tak akorát ono asi záleží jak často startuješ atd.a příští týde odjíždím k žabožrůtom na hory tak chci udělat maximum pro povedený start 8-s -
cja 05.01.09 19:21
no u vás na jihu je to brzo, mě držela baterie v Mondu 7 let a tady na Vysočině bývá občas i zima,
s těma xenonama souhlas - člověk si rychle zvykne a pak má pocit , že to nesvítí - a pokud do normál světlometů nedáš něco s vyšší svítivostí, tak jsou to kromě Fabie bludičky - ale ta vyšší svítivost je pro protijedoucí auta dost nepříjemná - více než ORIGO výbojky >:D
a stěrače - s těma jse laboroval co se týče stírání - taky FORD Valeo - ale pískaly - až 3. sada v poho - ale vyměňuju tak po 6 - 9 měsících , jak začnou pískat a poskakovat - zamrzly jen jednou při - 20°C - předtím déšť a pak se v noci v Alpách lehce ochladilo a zamrzlo vše , ale auto naskočilo jako by nic - akorát jsem se do něj nemohl dostat, ale jinak si myslím , že normálná stěrače kromě čištění od nánrazy udělají stejnou práci za půlku ceny, řekl bych , že aero lépe vypadají, ale to je malá náplast za dvojnásobek, ale holt pokrok nezastavíš
... no a vstřiky ... dávám VIF a občas se to objeví, občas se nic neděje, zatím to nepadlo do nouzáku, jezdím i teď v těch mrazech a spíš je to teď paradoxně méně - možná VIF ... ale najedu teď hodně málo, tak uvidíme ... asi bude repase, nechávám tomu s VIFem volný průběh - třeba krize donutí servisy přehodnotit politiku cen vstřiků ... 8-s >:D -
"-- skrytý --" 05.01.09 19:21
« Sterace
Budte zdravi vespolek!
Kdyz uz se tu zminuji ty sterace, tak by me zajimalo, zda nekdo z vas nezna ucinnou metodu zabranujici namrzani steracu behem mrholeni ci deste a teplotach pod nulou. Mam mesic stare aerosterace origos a pri teplotach pod nulou se v drazkach te gumy hromadi led, takze sterace nestiraji jak maji.
Pri patecni ceste z Italie jsem kvuli tomu zastavoval kazdych 100km. Docela opruz.
Ne ze bych to nikdy predtim nezazil, ale kdyz uz se to tema otevrelo..:)
-
Dong1 05.01.09 19:20
Ja taky nejsem s Aero steraci spokojeny. Od zacatku nejsou schopny souvisle utrit sklo (i kdyz to spis pricitam 4 praminkum ostrikovaci kapaliny misto souvisle vrstvy, jako sem mel pred tim). Prvni (Bosch z vyroby) odesly asi po roce druhe (Valeo original Ford) maji za sebou taky rok a ty zvuky se nedaji poslouchat...budu muset koupit nove.
P.S: Nejsem jeden z tech co smudlaji suche sklo. -
RADEK1 05.01.09 18:58
to kutil: Tak ti nevím ,jestli máme stejná auta. neustále si na něco stěžuješ , stále se ti něco nelíbí. PRODEJ TO >:-[] ne vážně k těm tvým xenonům pokud je máš seřízené tak ti nevěřím ,že svítí hůř jako obyč. světla. měl jsem tu ,,čest" po dlouhé době cestovat českým snem a to O1 (1,9 tdi 66kw a samo že stříbrný kombík jako spolujezdec) a tam jsem uzřel že xenony v mondu opravdu svítí. když si vzpomenu na těch pár fotonů co O1 vrhala na silnici a vzpomenu na hrdé majitele tohoto vozu jak kolikrát v noci přejíždí a co vlastně před sebou vidí nezbývá než smeknout a popřát jim hodně štěstí :-) a k těm stěračům já mám aero od valea dodané fordem už začínají kroutit cca 15 měsíc a v naprosté pohodě. jednou po cestě z prahy do brna ve vánici (s normálníma stírátkama) 5x zastávka a rohýbával jsem každé raménko na stírátku zvlášť glykosol v ruce ,zmrzlé prsty a těch nočních soc. pracovnic kolem to si nedovedeš představit. ještě ten den v brně koupeny aero a naprostá pohoda. možná ,že umí také zamrznout ale jejich očista je nesrovnatelná. tak mě napadá jestli ty čeče neděláš někde chybu >:D já jsem zase dnes musel koupit novou baterii cca 3 tis kč. po necelý 4 letech je to brzo? 8-s -
superkutil 05.01.09 10:22
Mám na svém autě originál xenony a někdy svítí hůř jak halogeny (více se špiní protože mají menší plochu) a navíc na mě často protijedoucí blikají, ale já oslňování nedokážu změnit. Hlavní problém HID do klasických reflektorů, je velká plocha která oslňuje. Novější reflektory a optikou už oslňují méně. Ale ty co si montují HID nebo nehomologované halogeny do klasických reflektorů bych střílel. Škoda, že se nevyrábí výměnné sady HID i s reflektory a nebo kdyby automobilky ty xenony tak nepředražovaly.