FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 10.01.09 18:22
« Re: Zimní starty a nafta.
Krkovička: Já taky jezdím furt, ale jak na potworu mám teď služební auto a nejezdím vlastním, Getz od manželky má při cenách benzínu a spotřebě okolo 6l/100km výrazně nižší náklady než Mondeo, takže ho hlavně teď v zimě na krátké trati proháním ostošest. Nahouby je, že potřebujeme dvě auta, každý pracujeme úplně jinde, žena jezdí do práce na 6:30, doma je v 16:00, já jezdím na 8:00 a doma jsem nejdříve v 17:00, já vozím děti ráno do školy, žena odpoledne domů a do kroužků. Bez babiček je to pakárna. Dohromady na dvou autech hravě najezdíme 30-40tkm, Mondeo mělo vloni bohužel slabší rok, na dovču jsme letěli érem (Mondeo neumí plavat).... -
Janerad 09.01.09 17:05
« 2.2 TDCI EURO 4 - vstřiky, trojkombinace, dvouhmoťák, ...stěrače :-)
Tak se také letos přidám.
90 000 km za sebou, 2 a půl roku.
Pozorované otravnosti:
1. občas písknutí řemenu při startu (kolem 10 - 20 tkm) - odeznělo samo, žádný servisní zásah. Nyní bez pozorovatelného problému.
2. při studeném startu nepravidelný chod motoru, výrazné vibrace při pohynu okolo 1200 ot/min.(postupně se výrazně zlepšilo) bílý dýmek (od 40 tkm víceméně stále, snaha reklamovat na servisce 60 tkm) po zahřátí tyto projevy zmizí. Dle dlouhodobého pozorování výrazně závisí na palivu, s želvím powerem to dělá hodně, při natankování jiné nafty tyto problémy nejsou. Neřeším.
3. trhnutí při přidání nebo ubrání plynu (dvouhmoťák) - od 5 tkm stále, nezhoršuje se, zatím neřeším.
4. Okamžitě po servisce 60 tkm vždy po dlouhém zahrátí při max. nasazení (vysoká rychlost, trvalejší velké zatížení motoru (180 km/h do kopce na dálnici s akcelerací)se motor přepínal do nouzáku. (měl jsem plnou od OMV). Docela mě to znervoznilo. Po natankování želví power problém mávnutím proutku zmizel a nikdy už se neobjevil. Měl jsem ještě delší dobu nejistý pocit, ale nyní po 10 TKM už táhne spolehlivě. Rád točím i přes 3750 ot/min. A je to radost. Jede moc pěkně...
Stěrače: Radši používám klasiku, sice můžou zamrznout, ale jinak stírají perfektně, NEVRžou a neskáčou! Měním tak jednou za rok. Letos jsem zapomněl, a začínalo se to projevovat na funkci, tak jsem urychleně vyměnil...
Žárovky:
už jsem měnil jak parkovačky tak tlumené v obou předních světlech. V jednom minulou zimu, v jednom letošní. Umývám při tankování, svítí dostatečně. S xenony mám problémy - nosím brýle s antireflexem nebo UV filtrem nebo čímsi, subjektivně vidím mnohem méně odraženého světla než s klasickými světly. Pro dynamickou jízdu v noci bych uvítal natáčecí nebo přídavná světla pro zatáčení. Klasika se ale kromě žárovky neporouchá... -
"-- skrytý --" 09.01.09 15:01
Tak jo, ja jezdim furt, toz mi to jenom prislo divny.
Kdybych najezdil do 20tis rocne, tak o TDCi vubec neuvazuju.
Ukradena Olina je ted v reseni u pojistovny a jestli to zaplati, tak na vymenu sezenu ST220 nebo 9-5Aero popr. 2.5T od Volva, protoze svara (ktery po me Olinu zdedil) toho taky moc nenajezdi a tech 10-12litru spotreby se da tolerovat. Sledujete nekdo ceny ojetin? Je to docela narez:) -
"-- skrytý --" 09.01.09 14:49
Krkovička: Mám taky dieselové Mondeo a tankoval jsem naposledy v listopadu. Přes zimu jezdím málo, nechce se mi auto tahat do toho marastu co teď na silnicích je. Samo, že jsem ho nekupoval nové, ale minimálně jeté s výbavou a cenou z říše snů, tak proč ne. Navíc po letech s benzínovou Fabií jede Mondeo úžasně...
Nikdy jsem vyloženě netrval na dieselovém motoru, ale když byl tak jsem ho koupil. -
superkutil 09.01.09 14:04
cja: Třeba konečně uvolní alternativní zdroje pohonu a začneme jezdit s elektromobily a hybridy. Ono s tou velikostí a dojezdem auto je to problém. Někdy člověk potřebuje jen odvoz seba a na to by stačil Smart a někdy i Mondeo je malé. Řešením je malé auto s přívěsem, ale s tím se zase nedá jezdit tak rychle. Mě by se líbil elektromobil do města a hybrid mimo město. Jen kdyby za to nechtěli tak moc. V Norsku rozjeli výrobu elektromobilů [odkaz] a státy kam je dodávají jejich nákup dotují. Možná by se TPCA mělo přeorientovat na hybridy nebo elektromobily. :-) -
cja 09.01.09 13:33
Krkovička: taky teď jezdím výrazně méně a mám diesel, nejdřív mě štvalo mít jedno auto na naftu druhé na benzín, potom jsem to chtěl zkusit jestli je to fakt tak dobrý, no a teď co očekávám finanční krizi a vidím jak se zlevňuje benzím a jde dopředu vývoj benzinových motorů, tak začínám uvažovat opět o benzínu, no... a ty vstřiky mě v neposlední řadě taky štvou ... i když je to prý již v dalších generacích motorů vyřešeno,to poznáme brzo na novém Transitu :-! ,
ekonomika provozu u dieselu už není pro mě tolik zajímavá, jako v době když jsem to pořizoval - takže další auto bude to indické Tata - aby se to fakt vyplatilo >:D