FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 21.01.09 12:12
« Re: Založím si vlastní příspěvek - Óda na vstřiky
cja: Ahoj, sorry, ale včera jsem byl v severních Čechách, proto jsme se neozval. Ukončil jsem nemocenskou a vyrazil za zákazníky, protože práce už je moc. Nemám moc čas se autu věnovat, proto jsem kupoval nové auto, abych s ním neměl starosti. Ale ty jsou asi s každým autem. Mondeo dojezdím a pak zkusím jinou značku. Možná jsem na některé věci pedant, ale zkušenost mě naučila, že člověk má za své peníze požadovat slíbené a neustupovat ze svých požadavků. Asi jsem udělal chybu při volbě Mondea, protože jsem vycházel jen ze zkušeností s předchozím modelem a protože jsem si neuvědomil, že nevyhovuje mým potřebám. Nepotřebuji luxusní auto, potřebuji spolehlivé a pohodlné. :-!
A ještě k tomu leasingu! Dnes už seženeš auto s lesingem na minimálně 5let. Za tu dobu najedu přes 200tis.km a bude to už dobrej střep. -
cja 21.01.09 11:48
DIM: :*) :*) >:D
Ještě byla možnost opravy těch vstřiků, úspora by činila asi +- 1500,- s DPH na 1 ks, ale trvalo by to 2 dny a pořád to není nový vtřikovač. . Takže potom by cena činila asi 21 t kč s DPH, ale byla by tam ještě nějaká další práce + testování a "ladění" těch vstřikovačů, takže by tam asi nakonec nebyla ta úspora tak velká.Volil jsem raději nový. Je to otázka volby a když jsem plátce DPH, tak to sice není úplně jedno, ale oproti neplátcům dph jsem na tom o trochu lépe.
A bohužel pokles ceny auta je realitou dneška, končí mi taky leas, ale nebudu tak žhavej to po téhle opravě dávat pryč, navíc to musím obout nově na léto , takže s tím počkám, a počkáme , jak bude probíhat finanční krize, podle toho se taky budu rozhodovat. -
DIM 21.01.09 11:30
Aby ses nevracel se vstřikem na dlani až půjdeš OD té kartářky !!!
Není co závidět ! 70tis km není zase tak moc , ale naštěstí oprava už není tak šílená, jako při prvním případu. Tam to vycházelo na nějakých 80 tis Kč, to byla více než třetina ceny toho auta :-)
I když pokud to dneska stojí 30 tis, tak je to poměrově skoro totéž ...:-( -
cja 21.01.09 10:48
DIM: hlavně abys se stihl rozhlídnout dříve než to přijde - taky by ti vyšly třetí, což fakt potěší, těch 70t km ti fakt na jedny vstřiky závidím - upřimně :-) Asi je u vás na severu Moravy lepší vzduch i nafta >:D a já se brzy vydám za kartářkou se vstřikem na dlani, to jako kdyby hned nepochopila o co mi jde . >:D -
DIM 21.01.09 10:38
CJA : Proč mě to ale vůbec nepřekvapilo ??!! Moje zkušenost je víceméně jasná : Mě vydržely vstřiky vždy tak 70 tis km. Ať jsem tam lil co jsem tam lil. ( Tedy aditiva ne, to nikdy ). A teď mám necelých 140 tis km...... a pomalu chytám jasné signály toho, že i tentokrát to nebude jinak. Nerozhodný volnoběh po nastartování, občasné poškubávání v nízkých otáčkách.....te´d nevím , jak s tou spotřebou - ale to by byl úplně nový, neznámý prvek. Čeká mě teď nějaké cestování po Německu, pak lyže ve Francii, tak se jen modlím, ať to ty dvě cesty vydrží( hlavně tu Francii ) a pak se asi začnu fakt poohlížet po něčem novém..... -
-
cja 21.01.09 10:28
kutil: no to asi problém být může, ale je tam ještě řídící jednotka a ta by to měla umět poznat, a tlakem to asi nebylo, podle toho testu , nedávaly vstřiky palivo do 9. kroku což bylo asi 230barů , takře tohle bych vylučoval, byl jsem si u toho a viděl jak test probíhá - spíše je to projev české nafty, navíc filtr vyměněn a byl tam i předtím Delphi a ve filtru nebyly ani naštěstí žádně špony ani jiné nečistoty
- co se týče tvých brzd - oni kotouče i desky přes noc ve vlhku lehce oreznou a pak chvíli než se to obrzdí drhnou , to dělá řekl bych všem - nic co by stálo za děšení se
- včera jsem byl v těch Říčanech - mohl jsem ti to ESP otestovat a ty moje , že ses neozval ??? >:D

- a co se týče leasu - kup na úvěr , úvěr splácej 36 měsíců - navc DPH ti vrátí hned no a po 3 letech prodej a postav proti tomu ještě zbývající 2 roky odpisů, takže zas taková tragedie to není - zrovna takhle jsem to před půl rokem řešil na Transita a nebo můžeš do operat. leasu - sice dražší, ale celkem pohodlné - cesty jak pořídit nové auto tu jsou, spíš bych se díval jestli nebude problém s ekonomikou a ty děláš v IT a tam celkem asi dochází k propadům, abychom pak na ta nová, potažmo i ojetá auta měli >:D