FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 09.02.09 19:41
« Re: Klepanie na volnobehu
pava1, radek1: Nic se nemusí demontovat. Diagnostikou Diamand se dá změřit:
1 - balance mezi válci (vyrovnávání na volnoběh)
2 - reakční rychlost vstřikovačů (v ms, hodnota o 100 ms vyšší značí silně přidřený vstřikovač)
3 - hodnotu klepání ve válcích - ta naznačuje, jak probíhá spalování ve válcích - bohužel tuto hodnotu silně ovlivňuje stav motoru - a já jsem kromě svého auta viděl snad jenom jedno Mondeo, kterému by motor "nedýchal". Protože takovýto dýchající motor má větší vůle, může jeho dosažení horní úvratě kolísat, jednou přijde dříve, jednou později. A pokud přijde dříve, dojde ke klepnutí a detonačnímu spalování - samozřejmě je to na závadu pouze na volnoběh, jakmile se na to dupne, tak se vůle motoru značně zmenší.
4 - také se dá změřit počet zdvihů jehly vstřikovačů - to znamená že se v řadě případů dá odhalit stočený tachometr, protože se dá přepočítat ze zdvihů (otáček) na nájezd kilometrů, samozřejmě plus minus....
Rád se Ti na to mrknu. :-) -
WinDiesel 09.02.09 19:41
« Re: Klepanie na volnobehu
pava1, radek1: Nic se nemusí demontovat. Diagnostikou Diamand se dá změřit:
1 - balance mezi válci (vyrovnávání na volnoběh)
2 - reakční rychlost vstřikovačů (v ms, hodnota o 100 ms vyšší značí silně přidřený vstřikovač)
3 - hodnotu klepání ve válcích - ta naznačuje, jak probíhá spalování ve válcích - bohužel tuto hodnotu silně ovlivňuje stav motoru - a já jsem kromě svého auta viděl snad jenom jedno Mondeo, kterému by motor "nedýchal". Protože takovýto dýchající motor má větší vůle, může jeho dosažení horní úvratě kolísat, jednou přijde dříve, jednou později. A pokud přijde dříve, dojde ke klepnutí a detonačnímu spalování - samozřejmě je to na závadu pouze na volnoběh, jakmile se na to dupne, tak se vůle motoru značně zmenší.
4 - také se dá změřit počet zdvihů jehly vstřikovačů - to znamená že se v řadě případů dá odhalit stočený tachometr, protože se dá přepočítat ze zdvihů (otáček) na nájezd kilometrů, samozřejmě plus minus.... -
cja 09.02.09 14:15
« Re: asi servo motorek v palubce u volantu
martin.z : s vypnutým rádiem i klimatizací to běží, ale není to téměř slyšet, musím se hodně soustředit abych to slyšel, kdyby jsi tady o tom nepsal, tak bych to nevěděl - a myslím, že ještě úplně hluchej nejsem ,zato moc ohnout se pod volant nemůžu >:D ... asi záda :*)