superkutil 20.02.09 23:20
Dnešní doba má několik problémů. Nikdo nechce cpát moc peněz do vývoje a do testování, je velký tlak na to aby nové věci byly rychle ve výrobě, výroba by neměla moc stát, není zpětná vazba od zákazníků a servisů, servisy nemají dostatečné a aktuální informace a nemají ani dostatečné vzdělání/dokumentaci a možnosti testování. Výrobci místo aby rychle odchytili chyby vývoje a výroby, když už si ze zákazníků dělají testovací krysy, tak nemají zpětnou vazbu a problémy se spíše snaží krýt než aby se snažili závadu odstranit, protože chtějí, aby se vývoj zaplatil než budou investovat do nového. -
"-- skrytý --" 20.02.09 17:43
Co já vím, co jsem vyčetl Ford s CR začal v roce 2002, do té doby dělal TDDi jako mezičlánek mezi TD a TDCi. Motory TDCi (Puma) se pořád vyrábějí, používají se v Tranzitech. V novém Mondeu už jen HDi od PSA. Pokud se mýlím, tak mě opravte.Dobrý článek o tomto je v Autodieselu, kde uvádí, že motory Puma z našich Mondeí jsou modernější konstrukce než v současné době používané HDI.
Tady jeden z prvních testů TDCi z roku 2002 [odkaz] -
WinDiesel 20.02.09 16:34
martin.z: to máš sice svatou pravdu, ale to je problém koncernu, že začal s CR až teď !!!!!
A zatímco ostatní už to mají jakž takž vychytané (a to myslím doopravdy, protože si na tom už kdekdo nabil hubu, a to bez výjimky, takže s tím něco udělali), já se ptám:
- proč zase VW vymýšlí, jak ten motor ošidit? - Konkrétně všechny 3 CR motory (1,2 3 válec s Delphi, 1,6 4 válec s Conti a 2,0 4 válec s Boschem) mají ošizená 1 nebo 2 pístová čerpadla, která se točí 2x rychleji než konvenční dražší čerpadla u konkurence???
VW donutil své dodavatele vymyslet a vyrobit levnější a méně odolnější díly, no comments.
Lidi v dieselservisech už se teď smějí, jak se jim dobře povede... ;-\
A já vím, že všichni ostatní, počínaje Korejci, udělali vše co se dalo, aby už je podobné problémy nikdy nepotkaly. -
martin.z 20.02.09 16:25
pava1:
tak to je asi drobet neobjektivni. Koncern s tim common railem prave zacal(aspon v tehle objemech), ale kolik let uz to jede ford?? Sam nevim, moje auto je rok 2004 a to nebyl zacatek CR u forda, tehdy sem dost kolem toho cetl a vysledkem bylo vyvarovat se aut do roku 2003(problemy se spatnym materialem cerpadel posilajicich spony do vstriku). Takze vite nekdo kdy s CR zacli?
Takze srovnavejme srovnatelne a po srovnatelne dobe na vyladeni...