hil 26.02.09 17:16
« Znovu kvalita paliva
Tak jsem se vrátil ze servisu (F. Rašíno) s překvapivými informacemi o palivu od přejímacího technika.
Shell - to nejhorší co může být.
Doporučení: OMV, Benzina+ , ještě nějaká slovenská firma, asi Lukoil ? A hlavně co mě dostalo: Globus a Makro, prý je to jedna firma (čerpací stanice). -
superkutil 26.02.09 08:53
« Re: Ford tdci
jack007: Ahoj, dělám datové přenosy a tak mám často proluky, kdy musím být u PC a sledovat provádění přenosu, ale při tom mám dost času na psaní. Ale v práci trávím třeba 12hodin denně, takže není moc o c stát. Raději bych dělal v jednom kuse 8hodin čistého času. :-)
Mám najeto 62000km a taky mi to startuje bez žhavení. Jen jsem psal, že bez VIFu to kouřilo a škubalo a s ním je to v pohodě. Ale to škubání při startu pod 0°C bylo od počátku, podle servisu to není vada.
Jak píšu, současné Mondeo 2.2TDCI je můj nejspolehlivější Ford (Fiesta už trochu trpí opotřebováním). Předchozí Mondeo i Escort na tom byly mnohem hůře.
O chování tvého auta si povíme až budeš mít najeto 150tis.km. Podle najetých km je ale vidět, že auto používáš příležitostně a tak asi většinu času tráví auto v garáži. ;-) -
superkutil 25.02.09 16:17
« Re: Ford tdci
Ahoj, moje Mondeo je vyrobené na konci roku 2006, kupoval jsem ho v 3/2007. Mám 5tého Forda (Escort 1.6D, Escort 1.6 16V, Mondeo 1.8 16V, Fiesta 1.25, Mondeo 2.2TDCI). Navíc jsme měli ve firmě samé Fordy (Escort 3x, Mondeo 3x, Transit, Scorpio) a 5 kamarádů mělo taky Fordy (Sierra 2.0, Galaxy 1.9TDI, Mondeo 1.8TD, Mondeo 1.8 16V, Sierra 2.3D). A musím říct, že to byla auta více poruchová jak jiná značka. Kamarádi mají i Renaulty a VW Group a proti nim má opravdu Ford více závad. Drobných, ale více. Jedinou výhodou Forda byly nízké ceny a velké slevy.
To poslední Mondeo co mám vypadá ze všech nejlíp a za 2roky co ho mám bylo jen několik závad (největší byl vadný EGR). Žádný z Fordů mne nenechal na holičkách, že by někde zůstal stát, ale oprav a to i opakovaných bylo dost. Problémy jako Ford mají i jiné automobilky, ale většinou to řeší co nejrychlejší změnou konstrukce. I když to dělá Ford také, protože problémy co byly s Focusem (přední náprava, brzdy, zadní náprava u kombi) se tak řešily. -
Janerad 25.02.09 11:47
« Rychlost - věc veřejná?
O tom, že se 200 km/h u nás jezdí, není potřeba diskutovat.
O tom, že následky nehody ve vysoké rychlosti jsou drasticky horší, než při rychlostech nižších, také není potřeba diskutovat.
O tom, že šinout se v klidu 200 km/h s respektem k sobě i okolí (počasí, gumy, brzdy, provoz, pomalí řidiči, auta bez řidiče, kamiony, policie atd.) je ok, zatímco šílenci řítící se 90 km/h po dálnici ve vánici a na ledu nejsou OK, o tom se diskutovat dá.
Takže diskutujme!

Největší prů..r je, že když jsem měl problémy se vstřiky na Tranzitu asi před 3 roky, tak ve F. Janiš mi doporučili výhradně Shell.
Ještě, že to sleduju tady a leju tam statečně aditiva. Nejdřív Stanadyne a teď VIF :-)