"-- skrytý --" 29.03.09 10:10
« dotaz
Chtel bych radu.Mam escorta 1.4 rv.91.Mam ho na blbnutí po zahrade.Chte bych vylepsit zvuk a treba i vykon.Mam sportovni vyfuk ale neni to ono.Ctel bych jeste vyriznout prostredni tlumic a nahradit ho trubkou(chci lepsi zvuk).A pak s tim bych prave chtel poradit chtel bych se zbavit katalyzátoru(o spotrebu,emise a zivotnost motoru mi nejde) pokud tam vubec je.Poradte prosim jesti to neni blbost.Aby to vubec jelo a jestli se s tim vyrovna motor a aby to vykon naopak nezmensilo.Dekuji za rady. -
"-- skrytý --" 29.03.09 10:09
« dotaz
Chtel bych radu.Mam escorta 1.4 rv.91.Mam ho na blbnutí po zahrade.Chte bych vylepsit zvuk a treba i vykon.Mam sportovni vyfuk ale neni to ono.Ctel bych jeste vyriznout prostredni tlumic a nahradit ho trubkou(chci lepsi zvuk).A pak s tim bych prave chtel poradit chtel bych se zbavit katalyzátoru(o spotrebu,emise a zivotnost motoru mi nejde) pokud tam vubec je.Poradte prosim jesti to neni blbost.Aby to vubec jelo a jestli se s tim vyrovna motor a aby to vykon naopak nezmensilo.Dekuji za rady.Prosim poslete je na RISAFOX@seznam.cz nebo i zde -
cja 29.03.09 09:34
« Re: Nové vstrekovače
jelinek4: taky jsem měnil všechny 4 vstřiky u p. Velendorfa a cena vč. filtru, palivového vedení , diagnostiky a práce 27t Kč vč DPH - já 2,2TDCI E3
stnoro: koukám , že máš to co já, já akorát kombi a jinou barvu, historii auta znáš? - to byla 1. sada vstřiků nebo víš něco víc? -
"-- skrytý --" 27.03.09 20:50
« Nové vstrekovače
Zdravím všetkých, prednedávnom som sa pýtal tu na fore ohladne 2.2 tdci na hlučnosť motora na volnobehu, klepanie a tak. Vtedy sa mi už nepozdával môj motor a pridružili sa dalšie problémy s cukaním za studena. Petr T. mi asi za týžden robil na SR diagnostiku palivového systému a jeho vyjadrenie bolo také, že vstrekovače už majú toho dosť za sebou (140tis.km) a doporučil mi opravu alebo výmenu. Ja som sa rozhodol pre výmenu za nové a kedže na Slovensku nie je ziadny slušný servis, tak som cestoval do Ríčan k pánu Velendorfovi. Ten mi všetko ochotne vysvetlil, vymenil vstrekovače za nové a motor je zas ako nový, neuveritelne stíchol a kedže mám zvýšený výkon prostredníctvom Bluefinu od firmy Superchips, tak doslo aj k poklesu spotreby.
Auto je r.v. 9/2004 EURO 3 a mám ho už 15mesiacov. Odvtedy som najazdil 54tis km a toto bola zatial prvá oprava. S autom som maximálne spokojný. ;-) -
superkutil 26.03.09 14:58
« Re: dotaz
Altman: Já měl na Mondeu z roku 1999 najeto 150tis.km a dost se rozpadalo, kamarádovi se rozpadlo ve 180tis.km druhému ve 210tis.km. To ale byly benzíny 1.8. A co se týče ztráty, tak koupené bylo za 590tis a prodáno za 120tis. Když ještě vezmu servis 80tis a opravy 80tis. tak to dělá 4,20Kč/km a to je dost.
Teď mám 2.2TDCI r.v. 2006 a plná spokojenost. Problém byl s motorem se ztrátou výkonu, ale asi byl vadný EGR. Ten mi nakonec úplně odešel v pustině za polárním kde nejbližší servis Ford byl 800km. S problémy a v nouzovém režimu jsem dojel zpět do ČR, tam EGR vyměnili a řekli mi, že většinou ve 40tis.km odchází.
Po výměně ERG je motor v pohodě, točí od 1500-4000ot. Spotřeba dle stylu jízdy 5-7,5 litru. Průměrná za 65000km je 7,1 litru. -
oleowr1 26.03.09 13:14
« Re: Nouzový režim
WinDiesel:
původně jsem chtěl u Peugeotu v podstatě co píšeš až po kontrolu 4 - zbytek vezou stejně k panu Walicovi Fordi i Pažouti z okolí. Situace se ale zkomplikovala, v 16:30 při odjezdu z práce - motor ne úplně vychladlý, ale problém se startem (pravděp. spadl tlak v CR), bílý dým... Vypravil jsem se do Bohumína, pan Walica sice končí v 16:00, ale byl ještě na dílně, poprosil jsem ho, ať si auto nechá, přestože jsem objednaný na příští čtvrtek - už bych tam nedojel po vlastní ose.... Popsal jsem závadu, dal klíčky a udělal si exkurzi s odborným výkladem v dílně, řekl jsem mu, že mi ho doporučil PetrT - věděl o koho jde :-). Celkem jsme si padli do noty a diskutovali jsme možná hodinku o různých věcech, je to fajn chlap.
Díky moc za dobrý kontakt, myslím, že můžu mít jistotu, že o auto je dobře postaráno. O panu Walicovi jsem věděl, že existuje (díky měření emisí), ale nevěděl jsem, že je specializovaný prakticky na všechny vstřikovací systémy.