FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 11.05.09 08:58
« Olej Elf Excellium NF 5W40
Tak jsem nechal vymenit uz po garancce olej a palivovy filtr.
Cekalo me mile prekvapeni:
Co jsem se dival do faktur, vse od jednoho servisu Ford Charouz, tak ze zacatku byly vymeny oleje,
5W30 Motorcraft a pak se jednou zmenil olej na 5W40 znacka nevim a pak trikrat opet 5W30
pravdepodobne Castrol A1.
Ja jsem zvolil ELF a musim rict, ze stavajici olej (ELF Excellium NF 5W40) - opravdu utlumil motor
ale hlavne, mam odzkousenou trasu cca 150km, kterou jezdim vetsinou vecer, cca 60km dalnice a zbytek okresky.
No a za posledni tyden jsem to jel setkrat a dnes brzo rano i celou cestu za vytrvaleho deste. Pokazde pri odjezdu mazu
prumernou spotrebu a od vymeny toho oleje, jsem o pul litru na 100 mene. Nejak se me to moc nezda? Odbornici,
co na to rikate? Neni to zadny subjektivni dojem, ani "setinky" litru. Tankuju porad na stejne pumpe OMV
- necham to jeste probehnou dalsi nadrze, i excelovska tabulka (kniha jizd) najeto, natankovano vychazi o 0,4litru mene.
No a v neposledni rade, konecne jsem videl co mechanik vypustil z palivoveho filtru DELPHI HDF924 po cca 18tkm.
Tekla pouze cista cira nafta, koukal jsem na to v pruhledne sklenicce, neco malo mikroskopickych necistot,
ale v zadnem pripade ne nejaka cerna brecka, jak tady nekdo psal.
Ten olej me opravdu prekvapil, a jen me potvrzuje, ze vsechny predesle vymeny v autorizovanem servisu
"autorizovanym" olejem za 6l cca od 2000 - 2500,- Kc je jen vyhozeni penez oknem. Mel jsem zato, ze predepsany olej je nejlepsi varianta, ale zatim se me ukazuje, ze to tak neni!
Za ELF jsem dal cca 1000Kc a nepopiratelne je na poslech motor utlumenejsi!
Pro doplneni specifikace oleje:
[odkaz] -
-
cja 08.05.09 08:11
« Re: zámek kufru
krkovička: Jinak taky tě zdravím. Takže se Olina v českém prostředí nenávratně ztratila? Řečnická otázka.
no bavili jsme se , že v 9/2009, konec leasu, bych mu to nechal za nějakých 280t, - asi pro ty modré oči? (max kam bych šel je 250t),což by asi odpovídalo tomu, co jsi dostal ty,... ale jestli půjde z domu se uvidí - váhám
já mám 2005, 140t km najeto - dle Fordu(po výměně vstřiků) top stav ;-) -
"-- skrytý --" 07.05.09 19:57
cja: Ty mas kupce na Titanika? Za kolik to koupi? Me pojistovna po ctyrech mesicich odskodnila castkou 266tis za Olinu (ocenili auto na 284tis a neco spolkla spoluucast). To mi prijde celkem fer, protoze za ty love bych to tezko prodal :-)
Jinac zdravim vespolek!
-
cja 07.05.09 17:00
DIM: slevnili, maj tam na 2.Q u Mondeí nějakou akci a nabízí i mimo obvyklé Core až Titanium S nějaké akce Enterprise a Exclusive, a po chvíli smlouvání, je tam i další sleva. Taky jsem to zrovna řešil, navštívíl svého dealera a nechal si udělat nabídku. Rozhodnu se až v červnu, abych měl odstup od jejich nabídky no a buď Mondeo s nějakou výbavou Individual, automat, nějaké drobnosti, no a nebo si nechám to co mám a počkám , jak se to celé v příštím roce vyvine.... Měl bych totiž kupce na Titanika, tak se tím zaobírám, ale spíš to počká. Sice prodeje nových aut rostou, ale nějak tomu pořád nevěřím. -
superkutil 05.05.09 21:31
Na Mondeu 1.8 jsem během 6ti let zadní zámek rozebíral a čistil snad 5x. Je to mizerný materiál, nic nevydrží. Rez se objevila po 3 letech. Po 3letech mi odešly gumové silentbloky na zadních dveřích. Dálkové ovládání občas fungovalo jen na vzdálenost kratší jak 2 metry od auta.
U současného Mondea mi po roce začaly vrzat zadní dveře a servis to není schopen opravit. Ale i tak je současné MKIII na tom lépe jak MKII. -
lulipin 05.05.09 19:38
DIM: jo s tím centálem mi to taky někdy blbne, jednou mi to zamklo malého, když byl sám v autě. Ještě, že jsem měl klíče v kapse. V servise jsem se na to ptal a říkali mi, že nejvíce rozhodující jsou dveře řidiče. Dokonce jsem jednou podezříval synovce, když mi umíval auto, že nedopatřením zanesl vodu dovnitř zámku a tam to jednou začas zkratovalo. Samozřejmě že když jsem s tím byl v servise vše fungovalo a tedy byl původ problému nezjistitelný ;-\