FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
impaler 07.07.09 11:14
« Re: BRZDY
Mám manuál dvoulitr TDCi bez ESP, přední kotouče jsem dotazoval ve 30 tkm, protože byly sjeté a otec znal případ úspěšné reklamace v podobném stavu a km průběhu. Bez řečí mi dali nové na záruku, ani se netvářili, že by se divili, akorát doporučili teda nové desky, které jsem zaplatil, i když by prý jinak vydržely ještě deset tisíc. Od té doby to mám vpředu beze změny, teď 82 tkm. Vzadu jsem měnil desky jednou při poslední garančce v 78 tkm. Jezdím netypický mix krátké jízdy do práce po městě v zácpách, čili určité brždění tam je, i když se snažím co nejmíň, a pak dlouhé po Evropě 1200 tam a 1200 zpět přes Německo, čili s nohou na plynu a ne na brzdě. :-) -
cja 06.07.09 14:42
Krkovička: je to za tu cenu prodané, on jenom čeká až to já předám, - než si vezmu nové - nechce se mi dřív , aby mi neběžely zároveň dva leasy - nechce se mi platit někomu auto a už v něm nejezdit :-)
- za ty brzdy děkuji všem, já jezdím spíš kratší cesty, okresky a tam to odchází častěji, tvrdili mi že do další výměny už nevydrží - max. 5 tisíc, což by znamenalo okolo 50t km , a je pravda , že v zimě ta stabilizace asi ty kotouče trochu ukusuje, i když se snažim jezdit tak aby mi ta kontrolka ESP svitila co nejméně. -
"-- skrytý --" 06.07.09 08:46
cja: Ja uz si to uplne presne nepamatuju, ale myslim ze od vymeny do doby nez to cornuli, uplynulo 45tis km a furt dobry.
Ale ja moc nebrzdim a jezdim dlouhy streky, takze to neni uplne smeroplatny.
Jestli to sve auto prodas za 250k, tak se to da povazovat za uspesny obchod pro obe strany. Drzim palce.
-
superkutil 05.07.09 08:27
« Re: Brzdy
Na Mondeu MKII jsem měnil destičky po 40000km a kotouče po 120tis.km. U kotoučů bych čekal delší výdrž. Ale u MKII šla do háje celá přední náprava. Tam jsem měnil stále čepy, protože bouchaly. Nakonec se utrhl úchyt předního stabilizátoru. Ale já měl od počátku problémy s přední nápravou, takže to není směrodatné.