lordmystic 27.07.09 14:34
« Re: Rozloučení
Máš pravdu, většina i starších Audi pokud jsou dobře udržovaná vypadají jako nová, a to nejen z venka, ale hlavně uvnitř. Kvalitní materiály jsou znát, nejsou ošoupané, interiér je bez běžného poškození a nikde nic nevrže a nemlátí. O něco dražší je servis, ale snad se to vrátí bezporuchovostí. -
superkutil 27.07.09 13:07
« Re: Mondeo 08 hatch.
Hele Moik a kam jsi dal ty děcka? To jsi nemusel sklápět zadní sedačku? A co bezpečnost lidí, kdyby jsi to hodil na střechu?
A jak vypadá tvůj interiér vozu a jak dopadnou věci? Občas do Mondea narvu na sebe 2 horská kola, ale pak je to vidět jak na odřeninách na kolech, tak na poničeném interiéru v autě. Když tam mám okolo kol ještě narvat věci, tak je to hodně, ale hodně nepraktické. Zahrádku taky nemám rád, hrozně brzdí a kola dostávají zabrat. To bych možná raději dal na střechu box a kola dovnitř.
Ale když pak přijede kamarád s Galaxy a tam je věcí 2x tolik a v pohodě, protože kola jsou na stojáka, tak o skladnosti Mondea mám pochyby. A hlavně Mondeo MKIII je snad v kufru ještě nižší jak MKII.
Osobně bych ale S-MAX bral spíše kvůli vyššímu posezu a prostoru na cestování. Ale je pravda, že ty dovolené se dají řešit i jinak, mám kamaráda s Golfem a ten na dovolenou vezme zahrádku a nebo vozík a odveze to co já. A je pravda, že jsem jednou jel míst os Mondeem s VW Polo a taky jsem odvezl co jsem potřeboval. Vyřešila to zahrádka se dvěma koly a boxem.
Příště chci spíše menší ale vyšší auto. >:D -
Moik 27.07.09 12:17
« Mondeo 08 hatch.
Do diskuze, zda Mondeo nebo S-MAX:
Vybral jsem si 5dv. Mondeo, protože mi přišlo, že 2x do roka na dovolenou se do něj natlačíme a jinak je tam místa dostatek, teď jedem na tejden na chalupu:
2 kola v autě vč. sedaček pro děti(nesnáším zahrádky)
2 krosny, 60l a 50l, asi tři malý tašky s jídlem pro děcka apod.
krosnu na nošení mimin
sekačka na trávu strunka
banjo v obalu, notebook
kočárek sporťák - na šířku zabere skoro půl kufru
a pak tuna věcí okolo vložená pod přední sedačky - bundy,boty, skládací dětská postýlka, monitor 24" :-) apod.
2 lidi 2 děcka v sedačce
No připomíná mi to dovolený ve škodovce s našima a musel jsem se pochlubit, co se tam všecko vejde :-! -
sybokcz 23.07.09 09:58
« Měniči
Předminulý týden jsem byl u PetraT, jemuž tímto ještě jednou děkuji, na diagnostice motoru u TDCi. Vše OK, ale rachtalo trochu nějaké ložisko (tipnul jsi to dobře Petře :-) ). Tak jsem poslal otce do servisu ať si to vyřeší sám. Ve Ford servisu (Kačmáček na Kačerově) řekli vadný kompresor klimatizace, cena 16tis + práce. Otec po poradě se mnou auto ze servisu stáhl, že se buď sežene starší, ale napřed to dáme známému ať se na to pro jistotu koukne. Známý zjistil vyrachtané ložisko kdesi u kompresoru (nevím přesně kde) a že ho vymění. Trocha práce a ložisko za 800,-- a Mondeo si už jenom dieselově přede.
Tímto oficiálně dávám Superkutilovi za pravdu, že autorizované a specializované servisy jsou jenom banda měničů, kteří by vyměnili půl auta, než aby opravdu zjistili co s tím je :(.
Jinak po letech půjčovaní si aut jsem koupil něco na ježdění i pro sebe a to přes varování Lancii Kappu :), tak jsem na to zvědav :).
Moik 20.07.09 16:50
« Re: Brzdy v Mondeu s automatem
SK: Forestera jezdím odnova, najeto 165000km, nikdy to nebylo jinak.
Kde má ten Forester 92kW by mě zajímalo, odhaduju někde nad 6500ot., parádně (na benzín) táhne v nízkých otáčkách a musí se nechat, že od 4500ot. jede dobře, ale to mě teda moc nezajímá, tam se s rodinou na pojížďkách nehodlám moc dívat... -
superkutil 18.07.09 09:54
« Re: Rozloučení
lordmystic: Tak se měj a užívej si Audi, je to o něčem jiném, auta jsou různá, ale Audi je Audi. Dej někdy vědět jak to šlape! Švára má A6 kombi 2.5TDI 9let starou se 180tis.km za 140tis.kč a je nadšený. To auto je jak nové, věk ani km nejsou vidět.
Nebojíš se spotřeby? Ta bude někde jinde jak TDCI. >:D
Hlavně dej vědět chování servisů a finanční náročnost a poruchovost. ;-) A samozřejmě jízdní vlastnosti a spokojenost.