FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
superkutil 10.09.09 17:42
« Re: demontáž mřížky????
Já jsem kdysi na hranicích s autem N1 problémy měl, ale nakonec mě pustili. Jenže to byli N1 ještě na žlutých značkách.
Ale o tom vjezdu do měst jsem slyšel, když byly N1 na žlutých značkách, tak to byl dost častý jev, ale některá města se brání nákladním automobilům i teď a může se stát, že budou zavedeny nějaké známky ohledně emisí, či typu vozu. -
oleowr1 10.09.09 15:18
DIM: nákladní automobil je i do 3,5 tuny, např. Tranzit valník, Multikára, Š1203 valník atd. S vjezdem do měst to má společného tolik, že pokud není u značky "Zákaz vjezdů nákladních automobilů" dodatková tabulka 3,5t, tak tam prostě nesmíš ani s náklaďákem do 3,5t. Jsou města, kde se na to hlavně MP-íci specializují. Dokud jsme nebyli v Schengenu, tak Tě celníci nepustili s autem s mříží ani přes hraniční přechody určené pro malý pohraniční styk (nesměly tam náklaďáky). -
superkutil 10.09.09 09:41
N1 bylo původně auto na žlutých značkách a s mříží. Jenže protože bylo vedené jako nákladní nesmělo do určitých částí měst. Proto vymysleli M1 což bylo servisní a montážní, bylo na bílých značkách a mělo také mříž. Ale mělo stejná práva jako osobní.
A to co píšou znamená, že když vyndáš mříž, tak z toho pořád máš původní N1 nebo M1 a nejedná se o přestavbu na osobní. To znamená, že u některých modelů byl kvůli N1 omezen počet míst z 5ti na 4 a to stále zůstává. Také u 7míst nejde po vyndání mříže používat 7 míst, ale jen původní počet.