FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
superkutil 26.10.09 13:02
« Re: TDI vs TDCi
DIM: No a co třeba auto se solárním panelem na střeše a pedály na podlaze. Taková kombinace elektro a šlapacího autíčka. >:D
Jen záleží na tom, kolik je kdo ochotný udělat pro nižší spotřebu a provozní náklady.
Na uhlí zapomeň. Tak či tak bude možná dost brzy nutné najít alternativní pohon ke spalovacímu motoru. A nikdo netvrdí, že bude levnější nebo ekologičtější. Nejekologičtější by bylo nevyrábět těžké a veliké vozy. Až bude osobní vůz mít hmotnost do 1tuny a maximální rychlost bude omezena na 110km/h, tak se můžeme bavit o ekologii. ;-\ -
DIM 26.10.09 11:05
A to tikavé nýtování při přišlápnuté spojce mi malinko kazí jinak velmi dobrý dojem . Zajímavé je, že když tu spojku sešlápnu až na podlahu, tak se to ztratí. Nejvýraznější je to ve fází zabírání a rozpojování. A taky když je auto úplně studené tak to tam není. Jako by záleželo na teplotě oleje nebo něčeho, a nebo na vlhkosti...... -
superkutil 26.10.09 10:36
DIM: Mě to taky nýtuje od počátku, hlavně když při sešlápnuté spojce lehce přidám. Neřeším to.
A co se týče ojetin, tak to jak si drží cenu záleží na jejich kvalitě. A to že jde cena prudce dolů znamená, že kvalita aut je stále horší a nebo že jsou lidé v ČR stále bohatší (vyšší kupní síla). :-)
Problém elektromobilů není ani tak výroba elektřiny, ale výroba a likvidace akumulátorů. -
superkutil 26.10.09 10:31
WinDiesel: No vymazlené možná jsou, ale problémy jsou stále. A budou tím víc, jak poroste jejich složitost. To co tady řešíme jsou opravdu problémy vozů 4 roky staré i když u TDI CR jsou to spíše problémy současných vozů. Ale to je proto, že u úplně nových technologií se ti ty problémy objeví až za ty 4-6let. Je mi jasné že i ty TSI budou trpět problémy. Z auta se bude stávat stále větší spotřebák. ;-)
A s těmi diesel-elektrickými to půjde rychleji, v roce 3008 už nebudou fosilní paliva. -
DIM 26.10.09 10:28
2 x poslat a pok 2x přečíst !! :-)
Má nové Mondeo taky něco jako overboost ? Musím přiznat, že zatím neumím jet úplně plynule . Hlavně jedna dvě tři se při rozjezdech neobejde bez zhoupnutí.....Možná jsem měl koupit automat ... A jeden dotaz : když sešlápnu spojku tak se ozývá výraznější tikavé ( nýtovací ) cvakání. Je to odpojeným dvouhmoťákem a mám to přisoudit zatím velmi syrovému motoru ??
A diskuze cena nové x ojeté je zbytečná. Cenu určuje trh a poptávka . Za oh´jetinu prostě nikdo více dát nechce a raději si koupí nové . Proč asi, že ??