štíreček1 28.10.09 21:22
« Re: Denní svícení
Diody jsou vhodné právě na úsporu energie, ale i tak na úsporu xenonů, protože jsou drahé a musí se měnit obvykle obě žárovky současně, protože časem se svítivost mění. U těch oktávek nevím jak to mají zapojené, protože ještě mají přisvěcování do zatáček. Policie to samozřejmě zjistit může podle vyražené homologace na světlech, ale v praxi neznám policajta, který by klečel u auta :-) Ale i tohle je řešení, protože oni už jsou tak zmatení z těch světel, že i já o tom uvažuju. Hlavně mám zkušenost, pokud svítí denní svícení, nesmí svítit nic jiné, vždy se chodili dívat dozadu, jestli nesvítím i tam a nějakou dobu jsem jezdil i z nehomologovanými světly. Pokud nesvítilo nic jiného, homologaci nekontrolovali. -
superkutil 28.10.09 18:51
« Re: Denní svícení
Ahoj, asi jsem si na denním svícení oddělal xenony. Už skoro nesvítí. Navíc je v háji nivelace světel. Dnes jsem koukal, že Oktávky mají světla pro denní svícení kombinované s mlhovkama. Co kdybych místo světel pro denní svícení používal mlhovky? Nejde mi o spotřebu ale o uchránění xenonů. Můžou policajti nějak zjistit, že se nejedná o světla pro denní svícení ale o mlhovky? Vyřešil bych to jedním rozpínacím relátkem. ;-)
Jak dlouho vydrží xenonové žárovky? -
"-- skrytý --" 28.10.09 18:32
« Re: TDI vs TDCi, trojkombinace
rybíz: Tuto kombinaci mám v autě. Napínák od SKF, řemen Contitech 1635 mm, to znamená o 7 mm kratší a řemenici origo Ford (je taky trochu jiná, než co jsem tam měl původně). Nemám zatím od výměny moc najeto cca 15 tkm, ale klid i po studeném startu. Tak snad to i tak zůstane. -
"-- skrytý --" 28.10.09 18:19
« Re: TDI vs TDCi, trojkombinace
Hmm, tak nic, už jsem byl celý natěšený nad nějakým jednoduchým a levným řešením >:D
Tam jsem se taky ptal (HALE) ale odpověď byla stejná jako jinde! "Vyměníme řemen, napínák a dvouhmotou řemenici, připravte si cca 12tk" .
Jelikož už jsem tohle jednou podstoupil a vydrželo to právě těch cca 30tk, podruhé už to pokoušet nebudu.
Byl jsem včera u jednoho člověka,(dělá pouze Fordy) tvrdí mi že řešení je velice jednoduché ! Vymění se orig.řemen za kratší o 7mm a je po problému ! Prostě jdu do toho a pak dám vědět jak jsem dopadnul. Jinak ten řemen vyrábí Continental a je na jejich stránkách uvedený jako plnohodnotná náhrada orig řemenu ;-) -
WinDiesel 28.10.09 17:41
« Re: TDI vs TDCi, trojkombinace
Rybíz: No já na nic nepřišel. Prostě jsem jednou přijel do servisu a řekli mi: " už si nemusíte pouštět rádio, problém s rezonancemi je vyřešen". To bylo po 4 letech od zavedení TDCi na trh.
Předtím mi to vždycky vydrželo taky tak těch 30000 km, nyní jedu na trojkombinaci již asi 80000 km a je to ok.
Ten servis, kde mi to sdělili je Ford HALE Praha 7. -
štíreček1 28.10.09 17:31
« Re: New 2,2 Tdci
Tak já teda nevím, ale proč ford uvádí denní svícení ve standartní výbavě u všech výbav. Polohu auto jsem nenašel k žádné výbavě, takže se nedá vyčíst, k čemu se poloha auto dodává. Ale prostě denní svícení tam je a poloha auto s tím nemusí nic mít, ta se dodávala i do starších aut ještě v době, kdy o denním svícení neměl nikdo ani páru. Palubka je tuším osvícená diodama, nevím to určitě, ale pokud to tak je, tak velká spotřeba nebude. Spíš se jedná o obysovky plus spz dejme tomu nějakých 30watů, taky nevím, kolik berou zadní diody u maxe, nikde jsem to nevyčetl. Nej spotřebu však mají potkávačky, pokud by se daly utlumit o 30%, už by to bylo lepší. Právě z tohoto důvodu jsem dal na fokuse diody, spotřeba 10watů místo cca 150watů. Úspora byla znatelná přes zimu, poněvadž jsem měl pořád původní baterii a při krátkých jízdách po městě jsem do ní nedodal ani to, co jsem vzal studeným startem, ne tak ještě svítit. Do maxe bych to chtěl z toho důvodu, že teď zapomínám zapínat světla, sice už si zvykám. Z diodama to bylo bez starostí. Nejspíš je opráším taky, jen nevím, jestli mu budou slušet 8-s
K čemu je teda to druhé zapojené relé? Ještě jedno relé mám zapojené v motorovém prostoru, je to na ostřikovač světel, i když nechápu, proč je zapojené, když ostřikovače nemám :-O -
štíreček1 27.10.09 19:18
« Re: New 2,2 Tdci
Moik- už jsem tady někde psal, že relé a pojistku nemám zapojenou. Odůvodnil jsem si to tím, že auto je dělané pro Řím a tam se svítit nemusí, jinak si nedovedu vysvětlit, proč to není zapojené. Polohu auto nemám, ale to na to nemá vliv. Našel jsem jedno neobsazené relé v pojistkové skříni, které je zapojené, ale nevím k čemu je, proud tam je. Nachází se nad pojistkou 117 a 123 viz strana 150 v návodu
Budu to muset vyřešit jinak, sice mám diody z focuse, ale maxovi by neseděly.
Aby světla nesvítila naplno, dal by se použít nějaký odpor, ne??? -
"-- skrytý --" 27.10.09 18:23
« Re: TDI vs TDCi
WinDiesel: Mám taky 2,0 TDCi a nedávno jsem tady četl, že máš vyřešený "problém" ohledně vibrací a následného protivného zvuku kladky trojkombinace. Byl by jsi tak hodný řekl by jsi mi jakým způsobem se Ti to povedlo vyřešit a na kolik to řešení přišlo ?
Já jsem nechal vyměnit řemen a kladku, bohužel, po cca 30tk to začalo dělat znovu a úplně stejně :-(
Díky !