FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
superkutil 11.11.09 12:32
« Re: Chip a spojka + Nm
ke: potřebuju 4x4 a asi zůstanu věrný dieselu. Ale Fuga se mi nelíbí a je malá, takže Maverick s TDCI, ale ten se nedělá. Takže to bude konec mých Fordů. Leda bych sehnal Mavericka za rozumné peníze. :-) Jinak koukám po Foresterovi 2.0D, akorát si nejsem jistý provozními a pořizovacími náklady. :-| -
"-- skrytý --" 11.11.09 12:20
Dim: tak tyhle zvuky neznam, pouze pri sepnuti spojky slysitelne klepnuti, docvaknuti.... Mozna dvouhmotak na limitu svych tlumicich moznosti, mozna spojka samotna...... Jako kdyz se rozjizdi Scania ;-)
Kutil: si teda treba porid:
a) fordku s automatem
b) renaulta 1,9 dci, ten 170 k se toci rad jak blazen
c) turbobenzin
d) motorku (mam 217 ps/10100 a 174 Nm/7600 po upravach), muzes jezdit porad treba na 2 cely den
;-)
Panther: na infocz@ford.com mi nedavno prekvapive rychle a fundovane odpovedeli na technicky dotaz, pripadne nejblizsi Fordi servis(pokud bude mit technik alespon trochu infonaladu). -
"-- skrytý --" 11.11.09 11:57
« Re: Chip a spojka
Cja: takze Ford nabizi vybavu, kterou nelze standartne pouzivat, to bych asi uz slusny nebyl....... Byt to treba blba pracka, tak jim to hodim na hlavu, s autem je to holt neporovnatelne slozitejsi. Vypada to na boj s vetrnymi mlyny, nezavidim. -
cja 11.11.09 11:37
« Re: Chip a spojka
Ke: Já myslím že za ty peníze, co stálo auto, už vím co chci. Myšlenkou chipování se zabývám jenom pro zábavu, trochu mě nakopl ten chipnutý S-Max s automatem a stejným motorem. Jinak jsem si vědom poměrů, proč autombilka zvolila tento kompromis. Osobně jsem měl i období, kdy by mě stačila v autě 1,8TDCI. A Mondeo do města asi nikdo nekupuje, na to máme crossovery. ;-)
Jinak FMC vůbec nereaguje, na servise auto teď trápí a bylo mi vysvětleno, že auto se dobíjí při zapnutých spotřebičích a jízdě až 8 hodin. Takže nez, topení tedy asi používat nebudu, navigaci taky ne, vyhřívání všeho taky ne a ACC asi utrhnu radar, aby mě to nežralo proud. Potud tedy Fordí řešení v autě a dimenzování baterie a dobíjecího procesu. Když budu slušný, tak k pousmání. Zatím je venku kolem nuly, při -20°C budu jezdit s odtahovkou. -
DIM 11.11.09 11:19
Já mohu, Kutile, jen říct, že nová 2,2 TDCi 129 Kw má pocitově hladší průběh zátahu, není to rána do zad a pak už jen vadnutí, je t kontinuální zátah až ke 4 tis. ot. Moc dál to ani nezkouším. Je fakt, že zrychlování je plynulé a pak se divím, kde všichni ti vzadu jsou, když jsem žádnou tak výraznou ránu do zad nedostal..... :-) Otázkou je, jestli je to stejně zpřevodované, to už si tak přesně nevybavuji ale zdá se mi, že je to teď tady posunuto , že na čtyřku už se jet město 50-60 nedá ( možná zatím ). Předtím jsem tam čtyřku míval . Ani 80 km/h na pětku ještě není úplně sametové. Připadá mi to posunuté. -
DIM 11.11.09 11:10
« Klepání spojky nebo něčeho.....
Zdar, jediné co mi sice trochu ale přece kalí úplnou radost je to klepání nebo jak to nazvat při vymačkávání a pouštění spojky. Při rozjezdu to je docela dost slyšet, i vibrace trochu člověk vnímá. Je to ale jen když je spojka rozpojena ( spojena ) tak na půl. Když je pedál na podlaze, tak nic, jen v té fázi těsně před plným záběrem. Slyšitelně se zvýrazní traktorový zvuk, který ale po celkovém puštění pedálu okamžitě zmizí. Není to ale slyšet, když je auto studené, naopak čím delší jízda, tím je to výraznější. Připadá mi, že by to mohlo mít spojitost s hustotou oleje . Neřešili jste to někdy někdo ? Nebo je to normální ??