FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 19.11.09 10:02
« Re: Drnčení závěsu pásu
Já vím, že posed a výhled je z takových aut lepší, ale to je pro mě tak nějak vše. Nevidím žádný rozumný důvod, proč s sebou tahat zbytečné kilogramy železa a jiných materiálů potřebných pro vyšší karoserii, proč tím vším zatěžovat podvozek , proč vyhřívat a klimatizovat mnohem více vzduchu, proč mít vysoký aerodynamický odpor, proč se kolíbat na vyšší palubě více než blíže nad "hladinou", proč riskovat , že budu venku platit nějaké mýtné na dovolené a nebo mě někam vůbec nepustí, proč si mám brát žebřík když budu dávat kola na střechu při cestě na Vysočinu, protože relativně malý kufr už budu mít plný :-) Jediné , co může vyrovnat ta negativa je ten krásný pocit, jak při jízdě seru všechny ty zelené ekology......:-) -
superkutil 19.11.09 09:43
ke: asi nejsi sám. Nejen v Evropě se rozjíždí vlna zákazů vjezdu velkých 4x4 do měst nebo placení vysokého poplatku za vjezd. Mají s velkými, těžkými a neekologickými vozy problém a tak je chtějí vytlačit.
U GLK je hezké, že např proti GL nevypadá velký a je srovnácán s Ford Kuga, ale přitom je uvnitř mnohem prostornější a příjemnější. Na to jak je to zvenku ošklivé auto, tak je uvnitř super a ten automat je fakt jedna báseň. Ale ta 320CDI je už hodně moc. Klidně bych bral 220CDI 4x4 s ručním řazením, ale i tak je cena někde na 800tis bez DPH a s Foresterem jsem někde na 600tis. bez DPH. -
"-- skrytý --" 19.11.09 06:49
WD: na auta mestskych kovboju mam proste svuj nazor. Ale pokud resis kompromisy kvuli rose na trave pred chalupou..... Po 2- hodinovem litani na krosce v piskarne si na okruh vezmu vzteklou silnici na slickach, ty tohle resis cestovnim endurem. Tak at to jezdi, at to prejede parez, ale v zatackach se to moc nenaklani ;-) . Toho motoru je skoda. Howgh. -
WinDiesel 18.11.09 21:07
superkutil: typ? GLK... :-) verze 220 CDI zadohrab je docela za dobré peníze ale hlavně se dá koupit i s 4x4 a 7st automatem, taky za relativně dobré peníze. A ten jejich automat... Prostě dobrý, hodně dobrý.
A servis má být zdarma, tak jsem zvědav, jaká je v tom kulišárna... :-| -
WinDiesel 18.11.09 21:01
ke: ty tady s námi nejsi moc dlouho, viď??? Jinak bys věděl že nejsem takovej typ týpka :-) A kdyby jsi se zajímal o GLK, tak by jsi zjistil, že máš 2 možnosti - off road paket a sport paket. A můžu Tě ubezpečit že to nevypadá nijak agresivně a je to velmi, velmi decentní paket z fabriky, není to ani tuzing, a už vůbec si GLK nekupují Tebou popsané týpky.

Kutil: no jo, ale to máš holý auto, a u MB dáš za slušně vybavené auto fakt hodně, oni mají politiku příplatků zvládnutou velmi dobře,
Na Subaru mi vadily dvě věci - douhé čekání a úrovně výbav s divnou strukturou individualizace.
Na druhou stranu za Medvěda při prodeji dostaneš více než za Subaru. A navíc u MB servis zdarma na x let, což ti taky pomůže zohlednit ten rozdíl v pořizovací ceně,... ale bolí ty příplatky.
4x4 by se mi taky líbilo, ale jeho potřeba 3x do roka mě usměrnila - používám raději dobré zimní pneu a když to nejde, tak holt řetězy. Ale to záleží na každém pro co se rozhodne. Tečka.