FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 23.11.09 13:51
« Re: Když TDCi odešlo....
oleowr1: byl jsem na nejake konferenci, kde vystupoval zástupce společnosti opravující turba (web je turbo-tec.cz) a to jsem čuměl. Kam se hrabou vstřiky !!! >:D >:D >:D
Z té konference mám tato moudra a doporučil bych podmínky provozu turbo jednotek brát velmi vážně. -
cja 23.11.09 11:50
DIM: na záběh auta jsem se ptal - odpověď je že se již nová auta nezajíždějí z důvodu přesnosti výroby - hahaha
v návodě je napsáno, že prvních asi 300km? ve městě nebo 1500km na dálnici by se nemělo prudce brzdit a jezdit asi klidně, potom asi lze topit normálně. Já do 5000km jezdil jako normálně a netočil to do červeného, teď už využívám celý rozsah - i do omezovače už jsem ho pověsil, aby věděl že ho tam má, jinak pohodové jízdy -
DIM 23.11.09 11:03
Přidávám se k dotazu na záběh motoru ( turba ). Já jezdím od samého začátku tak nějak normálně, občas tomu schválně i přitočím krátkodobě až někam k maximu. Pro motor je to podle mě lepší když se i v záběhu podívá do vyšších otáček. Ale s turbem se dá těžko nějak domluvit, to je přece v největší permanenci právě v nízkých otáčkách, potom se odklání lopatky turba ( respektive ne turba ale naháněcí klapky v tělese přivaděče spalin ) a turbo nahoře už vlastně moc neturbuje.
V návodu o záběhu nic není......