FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.11.09  13:59

« Re: Když TDCi odešlo....

..... no ale turbo se přece právě nejvíce namáhá při nízkých otáčkách a akceleraci z nízkých otáček !!
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.11.09  13:51

oleowr1: byl jsem na nejake konferenci, kde vystupoval zástupce společnosti opravující turba (web je turbo-tec.cz) a to jsem čuměl. Kam se hrabou vstřiky !!! >:D >:D >:D
    Z té konference mám tato moudra a doporučil bych podmínky provozu turbo jednotek brát velmi vážně.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.11.09  13:49

ke: byl jsem na nejake konferenci, kde vystupoval zástupce společnosti opravující turba (web je turbo-tec.cz) a to jsem čuměl. Kam se hrabou vstřiky !!! >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 23.11.09  13:26

Fordy jsou držáky, co se sypou až po záruce. Tak je potřeba aby to bylo až po té prodloužené - doufám , že máš připlaceno. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.11.09  12:40

Brzdy a gumy se musí trochu zašolichat, ale ty ostatní věci ?? Já jsem to právě občas na chvíli protočil v podstatě od novoty, ať se to do záruky rozhodne ! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 23.11.09  11:50

DIM: na záběh auta jsem se ptal - odpověď je že se již nová auta nezajíždějí z důvodu přesnosti výroby - hahaha
    v návodě je napsáno, že prvních asi 300km? ve městě nebo 1500km na dálnici by se nemělo prudce brzdit a jezdit asi klidně, potom asi lze topit normálně. Já do 5000km jezdil jako normálně a netočil to do červeného, teď už využívám celý rozsah - i do omezovače už jsem ho pověsil, aby věděl že ho tam má, jinak pohodové jízdy
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.11.09  11:03

Přidávám se k dotazu na záběh motoru ( turba ). Já jezdím od samého začátku tak nějak normálně, občas tomu schválně i přitočím krátkodobě až někam k maximu. Pro motor je to podle mě lepší když se i v záběhu podívá do vyšších otáček. Ale s turbem se dá těžko nějak domluvit, to je přece v největší permanenci právě v nízkých otáčkách, potom se odklání lopatky turba ( respektive ne turba ale naháněcí klapky v tělese přivaděče spalin ) a turbo nahoře už vlastně moc neturbuje.

V návodu o záběhu nic není......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.09  10:19

WD: Zabeh turba? Jeho lozisek? Jak se to dela? Jak se to ovlivni? ;-) Jestli toci 150 nebo 200 tis/min to asi neresi a pokud tam kam ma nepujde olej, tak se zadre treba kousek nad volnobehem.............
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.11.09  22:21

oleowr1: Důležitý je záběh turba, moc. Pokud počítáš s 1500 km, tak to je úplně OK. Tak ať už nemáš žádné problémy. Měj se.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 22.11.09  20:28

Windiesel: nemyslel jsi tím "...olej bych vyměnil o dost dříve." dříve než než po 1500km? Největší strach jsem měl aby nemusela jít dolů hlava, ale zdá se, že je O.K., těsnění vydrželo, ventily nepřidržela nějaká střepinka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…