FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
jarousak 14.01.10 13:29
« Re: Re: "Zravost" a spolehlivost common-railu Ford (?)
WinDiesel: Jasně, že jsem provokatér, navíc chorobnej puntičkář (proto jsem taky sháněl kočárek s tak jednoduchou a robustní konstrukcí, aby náhodou nemohl vrzat, ale to sem nepatří :-) ).
Současnej Passat se mi prostě a jednoduše nelíbí (více na stránce "mého" auta). Jel jsem ale s CC a 2.0 CR 170k a motor jde moc dobře, samozřejmě uznávám, je o pár desítek kilo lehčí.
Jak jsem psal, se spotřebou bych se smířil, nebýt teď té druhé hlášky vedoucí k výměně oleje, ta mě znovu nastartovala k úvahám, že jsem si pitomec asi vybral špatně, v součtu se totiž opravdu náklady rovnají trošku jiný "muzice"
-
"-- skrytý --" 14.01.10 13:08
« Re: Re: "Zravost" a spolehlivost common-railu Ford (?)
Cja/sjezdovka: do byvaleho vojenskeho prostoru pri presunu po ose pouzivame polnacky a max. lesni cesty. A kdyz se na trase naskytne vyzva v podobe nejakeho radneho krpalu, ktery jinak nez kroskou "neposeces".... To neodolas. Ale neboj, v boruvci, jako nektere "borce", nas neuvidis. Plyn do trouby, naftu do Hdi a benzin setrit pro motorky ! ;-) -
superkutil 14.01.10 12:50
« Re: spolehlivost common-railu Ford (?)
Jarousak: Pro tebe bych taky doporučil 1.9TDI 81kW. To byl spolehlivý motor s nízkou spotřebou. Jenže ta doba je pryč, teď všichni jedou na CR a díky ekologii, nižší hlučnosti a vyšší hmotnosti vozů jde spotřeba nahoru. Fyziku nepředěláš. Buď budeš jezdit na spotřebbu nebo aby ses povozil. Máš dva hlavní faktory, které mají hlavně vliv na spotřebu:
- zrychlování (závislé na hmotnosti)
- překonávání odporu vzduchu
Takže pokud chceš malou spotřebu, tak se snaž nezrychlovat a nejezdit rychle. Až konečně budou auta s krátkodobou akumulací energie a rekuperací, tak budeš mít i nízkou spotřebu. Ale zatím nikdo takový akumulátor nevymyslel.
-
cja 14.01.10 10:56
DIM: na druhou stranu, jak píše JAROUŠÁK , když má styl jízdy jaký má a spotřebu vyšší, tak proč se mu ten filtr DPF takhle ozývá??? Jezdí svižně , tak by se měl vypalovat bez problémů a né posílat hlášky o výměně oleje.
Jaroušák: doby kdy TDI motory braly nafty pomálu jsou pryč, s DPF to bude podobné a navíc bych teď speciálně měl z motorů VW group obavu, opustili opěvované PD a přechází na CR a uživatelé budou za provozu vychytávat jejich nezkušenost s tímto systémem, ... a myslím, že tebe zrovna spotřeba pálit nemusí ... ;-) -
cja 14.01.10 10:46
« Re: "Zravost" a spolehlivost common-railu Ford (?)
Ke: drzoune drzá >:D , lyžaři na sjezdovku patří, né motorka >:D i v létě , ale jinak s tím co jsi popsal souhlasím :yes:
Woody: mám tam 15" kola a pneu od Matadoru, hlučnější, ale vyhrabaly se všude, ale uznávám , že v zimě toho moc Transit nenajede, ale v tom co "kydalo" teď byl bez problémů . Ale i stejná značka a druh pneu v různém rozměru, může fungovat odlišně. -
DIM 14.01.10 10:33
JAROUSAK : ještě bych s hodnocením té spotřeby chvíli počkal , 19 tis km ještě není zase tak moc. Co se týče oleje : jen tak mimochodem kolega do Octávie ( tedy VW ) běžně mezi servisními intervaly dolévá 1-2 litry oleje, jiný zase do BMW X5 ještě více ( už to dal pryč ).
Filtr pevných částic je ekologická paranoidní nutnost a problémy s tím spojené zřejmě taky. Já občas auto takypustím na hranici červených otáček a pak je znát, že se něco někde vypaluje. Dělám to ale pár minut jednou za čas. Spotřebu teď v zimě po městě mám tak 9,0 litrů. Nejeto asi 7 tis.km. Ale dlouhodobě počítám a jsem smířen s tím, že si to těch 8 l/100km vezme. Podle mě to není tak tragické, auto je těžké, a všechna ta ekoomezení u žádného auta spotřebu nesnižují. Když budu počítat, tak jestli mě to vezme o litr více než konkurence ( A4 ale je o hodně menší auto ) tak je to na 100 km cca 30 Kč, jestli najedu 40 tis za rok , tak je to 12 tis Kč. Za 4 roky 50 tis kč. A teď si za ten rozdíl zkus koupit Passata nebo A6 se srovantelným motorem. A nebo Superba. A to u toho Superba bych si nižší spotřebou taky nebyl moc jistý.....
Já jsem kupoval to auto nové , 2,2 , Kombi , stálo něco přes 700 tis s DPH. Passat i Superb by byli tak o 200 tis Kč výše ( Passat po slevě, Superb slevy nemá ). O A6 a pod. nemluvím. Snad Insignia by cenou konkurovala, ale Mondeo mi po zkušebních jízdách připadalo lepší. Prostorem, hlučností a pod.....
Takže pokud chceš hodnotit, je potřeba to vidět trochu komplexněji.
Z tvého úhlu pohledu by byl pro Tebe nejlepší vůz Octávia 1,9 TDi 81 Kw.....