FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 22.01.10 12:26
« Všechno mi zatím fachčí...
Koukám, že DIMovi bylo po mně smutno ;-)
příspěvky čtu, ale nemám čas přispívat
Po výměně turba v listopadu autíčko jezdí bez problémů, občas mám paranoiu jestli se neohly ojnice (když byl ve válcích olej), ale asi ne. Neklepe nic (mimo dvouhmoťák), dopřál jsem autu k Vánocům novou baterku, olej (1700km po výměně turba) a trojkombinaci. Prodávat ho nemá smysl, je sice 12/2002, ale ujeto má jen 165tis., startuje bez problémů (zatím vyzkoušeno do -15st), vyjede kam potřebuju, topí standardně po 6-10km (vlažný vzduch dříve). Na jaře začnu stavět barák, kombík se bude hodit a nebude mi líto, že sem tam přijde k nějakému šrámu od převáženého materiálu. Shrnuto mám co chci a na co momentálně mám. :yes: -
DIM 22.01.10 11:50
« Re: Prodej Mondeo
Nenutím Ti samozřejmě embéčko !! :-) Tak jsem to nemyslel. Kolega měl u Subaru problémy s aktivními tlumiči , a ty byly pěkně drahé. Octávia a Forester jsou úplně jiné třídy, to je jasné. Průchodnost terénem je ovšem jedna věc a 99% provozu na normálních cestách je věc druhá. Až budu mít na práci monitorovat všechny kůrovce na Šumavě, tak by se Forester hodil. Protože mám jiný kšeft, pohybuju se po silnicích a dálnicích, kde je (většinou :-) pěkný černý asfalt, tak mě Gazíky nezajímají !! :-) A taky nevím, jak bych z něj sundával kola a lyže :-) Možná takové ty ALU schůdky z Hornbachu.
Včera jsem si sednul do SUPERBU II Combi, ten prostor na těch zadních sedadlech je neuvěřitelný, normálně jsem si tam mohl dát nohu přes nohu a nedotýkal se předního opěradla.......no ale zase : k čemu by mi to bylo ?? Kufr mi připadá takový normální, mají tam nějaký te systém kolejnic a upínačů, což možná nemusí být špatné....ale zase : jak často to použiji ? Mě zatím vždy stačila ta napružená síťka.....a nezabírá místo.
Připadá mi, že Superb je podivně řešené auto , kabina hodně vpředu, tím prostor na zadních sedadlech, ale šířka o ničem, vpředu loket na loket ve dvou, s pátým člověkem už se snad ani vzadu nepočítá.....( objektivně dodávám, že v pěti toho taky moc nenajezdím :-) )
Každé auto má něco, jako taxikář bych šel do Superbu, jako hajný do offroadu.... atd. -
superkutil 22.01.10 11:11
Nevím, ale mám několik známých kteří mají Subaru (Forester nebo Legacy) a plná spokojenost. A to jednomu z těch aut je už 16let. Všechno jsou benzíny, takže s dieselem nemám zkušenost. Ale průchodnost Forestera je výrazně lepší než Oktávka a taky symetrické AWD je trochu o něčem jiném než HALDEX. Kolega má Scouta s 2.0TDI a na to že stál skoro jak Forester, tak nic moc. Scout je sice o něco vyšší jak Oktávka, ale jeho průchodnost nic moc. Ale taky znám holku, která bydlí v Krkonoších a má starou Oktávku 4x4 TDI 66kW s pneu Nokian a projede všechny silnice, ale v terénu končí. A mě doma asi Škodovka neprojde. >:D -
DIM 22.01.10 10:55
Na kdyby se nehraje ! :-) Tak to prostě je . Kdo mohl tušit, že přijde něco tak neuvěřitelného, jako je současná autokrize ! Auto nikdy nebylo dobrá investice. A že si drží Škodovky cenu lépe je taky celkem normální jev , když se u nás vyrábí. Každá garáž si s těmi auty poradí, ví kde sehnat levnější díly.....
Myslíš, že s tím Subaru by jsi udělal větší terno ? Kolega ho měl a přesto že potřeboval pro práci 4x4, tak se ho zase rychle zbavil a koupil raději 4x4 Octávii. Náklady na provoz a údržbu např. byly vysoké...... -
superkutil 22.01.10 10:40
jurkoboss: Nízké ceny luxusních ojetin vidím v nesmyslně vysokých provozních nákladech, hlavně ceny servisu a náhradních dílů.
Moik: je smutné, že když je automobilka schopná prodat za 350tis. že má tu drzost ho prodávat běžným zájemcům za 700tis.
DIM: Potřebuji 4x4 jinam bych si Mondeo nechal. Zdědil jsem chalupu a tam se ani v létě s Mondeem nedostanu, nebo jen pár dnů v roce. Chybu jsem udělal už v roce 2006, kdy jsem přišel podvodem autobazaru o staré Mondeo. Kdybych byl počkal rok, tak už se začaly vyrábět Forestery v dieselu a prodávali se za 580tis.Kč.
O těch opravách mi ani nemluv. Staré Mondeo MKII se mi začalo sypat kolem 140tis.km začalo odcházet snad všechno. Završil to prohnilý chladič klimatizace a odnes to i kompresor. Předtím zapalování, páčky ovládání, motorek světlometu, úchyt sedačky, termostat, prasklá spona stabilizátoru, čepy už podruhé, ovládání oken. Z tohoto pohledu bylo Mondeo hodně nákladné na provoz. Když to porovnám třeba s VW Polo nebo i Fiestou, tak tam ty náklady jsou minimální. -
DIM 22.01.10 10:00
No je potřeba se s tím smířit. Auto jsi ojezdil jeho potenciál využil a vyčerpal.... Proč vlastně chceš jiné auto ?? Polož si tu otázku napřed sám sobě a potom se na to podívej očima případného zájemce . Auta se neprodávají ani nová ani stará, max. ještě díky šrotovnému nižší střední a především malá auta . A kde není poptávka.......Navíc opravy a údržba starších aut je opravdu nevyzpytatelná a občas velmi drahá věc - ( kde je oleowr ?? ). Já jsem se taky Mondea zbavil právě proto, že jsem nechtěl mít noční můru z toho, co všechno mi může odejít.... Teď mám polštářek záruky ...a úúplně jiné auto , ten skok dopředu u nového Mondea je tisícimílový. A jestliže se už nové Mondeo prodává po 1-2 letech za 400 tis, tak není co řešit. Pravda, na těch odkazech je vždycky jistě náhodou natočený volant tak, že není vidět nájezd....Ale to je právě jeden z důvodů, proč jdou auta z druhé ruky tak rychle dolů. nikdy nevíš, co z toho kdo kde vyměnil, co tam kdo kutil :-)...... -
sybokcz 22.01.10 09:23
To je taky jeden z duvodu, jednak nizsi nakupni ceny, Fordovi ruzne akce. Pak kdyz dotahnes skoro nove auto za 3/4 nebo pulku noveho, tak proste po par letech nebude mit hodnotu skorozadnou. To je jasne :).
Btw. nevim co s tema autama mate :). Vytahl jsem po trech nedelich stani mondeo (mame vice aut a mondeo bylo hodne zapadly a nechtelo s mi ho vykopavat), nastartovalo napoprve bez protestu a vlazny vzduch zacal foukat po 4km (-6 venku), pravda kdyz bylo pred vanoci -12, tak to trvalo 10km. Zadni vyhrivani se spina (jsem zvykly ho vypnout, kdyz neni potreba), predni nemam, elektricke prihrivani vubec netusim, ale spis ne, pac auto je dovoz Italie. -
Moik 22.01.10 09:07
Nesrovnávej se svým starým Mondeem, to se neprodávalo za 520 v plné polní 2,2TDCi, ceny aut šly dolů a to sebou logicky vzalo i ojetiny, nechci strašit, já jsem koupil Mondeo sice 1,8D 92kW ale s 18tis km Titanium 10měs. staré z Eurodieselu, ale za 355bez daně!!! Pravda, dostal jsem podstatnou slevu, brali jsme více aut a taky ne poprvé, ale ta cena je platná!!