FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.10  15:53

« Re: Zimní VIF - test

používám několikátou zimu CRC diesel additive. jde o hmotu s přísadou kerosinu, vylepšuje cetanové číslo a posouvá to bod tuhnutí parafinu v naftě. s ohledem na to, že se jedná v podstatě o velmi silné okysličovadlo, starty po mrazivém ránu bez chyby, nafta nezamrzá ( váže to vodu bo součástí je petrolej ) .DPF podle technického listu nepředstavuje riziko. Jinak lze používat myslím bez rizika obyčejný technický lih.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.02.10  14:53

Mimochodem : proč ten DPF má spojitost s olejem ? Já mám skoro 10 tis. zimních km a hláška zatím taky žádná.....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.02.10  14:35

jurkoboss: ty ale jezdíš na naftu v Německu a tam není důvod, v CZ důvod je - mám DPF, přidávám VIF ob jednu nádrž, ale míň než diktuje výrobce - ona Verva už aditivovaná je- a zatím hláška o výměně oleje kvůli regeneraci DPF nepřišla, tak doufám, že to tak zůstane - co na to WINDIESEL???
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 04.02.10  12:52

Nazdar,

niekde na fórach som čítal, že tie VIF zase nie sú moc dobré v kombinácií s DPF. Tie filtre sa vraj rýchlejšie zanášajú a nevypaľujú sa. Viete o niečom takom?

Len sa pýtam, ja som zatiaľ VIF nemusel pridávať do nafty a zatiaľ som nemal veľké problémy so štartovaním v zime.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.02.10  12:14

To nechápu, proč ho dávali víc, než předepisuje výrobce. Dávám 10ml/10litrů a funguje to. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.02.10  11:47

Už ho tam mám taky !! V tom testu ho tam ale šoupli 2x tolik než já, já jsem dal na 70 litrů 3x20 ml.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.02.10  10:08

Mým bezproblémovým startům a jízdě při -23 tedy opravdu pomohl VIF. To je dobře :-)
  • 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 03.02.10  16:57

« Zimní VIF - test

• « 00 Reagovat !

foto Pavell-KR5

Pavell_KR5 02.02.10  21:40

« Re: ukonceni 2.2HDI a TDCi (?)

hmm, je v te terminologii preplnovani t.c. trochu zmatek. ja mel na mysli pod pojmem biturbo 2 turba, z nichz jedno prqacuje v nizsich otackach a druhe se spousti pri vyssich. u PSA byly tusim obe stejne velikosti, u BMW a Fiatu je prvni mensi a druhe vetsi, u MB nevim :-) funkcne je to alternativa VTG turba, IMHO na vyssi technicke urovni. u bmw dava dloulitr s bi 150 kW ...
  • « 00 Reagovat !

foto EfineSS

EfineSS 02.02.10  20:58

« Re: ukonceni 2.2HDI a TDCi (?)

WinDiesel: Co se tyka OM651, to mas pravdu. Jen jsem narazel na to, ze ne vsechny motory jsou s twin turbem. Naftovy V6 jsou preplnovany jen jednim turbem, V8 maji biturbo (celkem dve turba, kazdy zvlast pro jednu radu valcu).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…