FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 02.03.10 19:58
« diagnostika vstrekovacov
Je pravda ze pocujem aj travu riast to sa nehadam, ale ten zvuk kym je motor studeny sa mi nezda byt normalny. Ma taky ostrejsi zvuk a hlavne s nim trasie v 1500-1600 otackach.
Mal som 4 dni pozicany passat 96kw od kamarata lebo ja som striekal naraznik a ten jeho motor mal stale rovnaky zvuk, ako je o dost hlucnejsi ale zvuk sa nemenil ci bol studeny alebo teply.
Ja mam nabehane 211 tis km a teraz budem menit rozvody aj ked by mali byt menene v 165 tis km, auto som doviezol z nemecka. Myslite ze by rozvody mohli sposobovat to sklbanie? Ked je von menej ako 6 stupnov tak pocujem asi 2 minutky suchotat nejaku kladku tak preto chcem radsej tie rozvody vymenit lebo neviem ci mozem doverovat servisnej knizke. -
"-- skrytý --" 02.03.10 18:10
« Re: diagnostika vstrekovacov
asi se stanu předmětem úsměvů, nicméně mě dojímá metoda moderních mechaniků s noťáskem tzn. jakmile to nebere diagnostika, jsme ztraceni. U mondea i transita mám vypozorováno, že drtivá většiná blbin které se projevují podobně tj. cukání, vibrace , nepravidelný chod atd. se jako závada nedá vyčíst.
Souhlas s Winem - 100% jistota u vstřiků je jen když jdou ven z auta. nepíšeš ale Jelínku důležité věci: kolik má auto najeto, co to je za motor, kdy se dělaly rozvody a v jakém rozsahu atd. To co popisuješ může být i levnější porucha než to co tu je popsáno níže od jiných kolegů (namátkou kolísání tlaku paliva nebo to stroj tak vyhodnocuje, zakarbonované čidla pokud je el. ovl. turbo, * přepady, chyba v čidlech nadm. výšky atd. atd. atd. ) . Vypsal jsem co mi teď napadlo, mám za sebou podobnou maturitu na Transitu , nakonec to byl snímač polohy pedálu zanesený prachem a bordelem, to celé navlhlé vlivem vysoké vlhkosti v autě..... -
WinDiesel 02.03.10 16:37
oleowr1: Vasik má pravdu, otěrem čerpadla v hoším případě vydřením se uvolňuje metalický - magnetický prach, který se přepadem vrací do nádrže a odtud jde do filtru, kde je zachycován a daá se z filtru vylít do sklenice, a když se sklenice podloží magnetem, tak se magnetické a okem neviditelné piliny (velké piliny a nemagnetické nejsou hrozbou, ty vždy zachytí filtr) seřadí v magnetickém poli do tvaru jakoby sněhové vločky. Velikost vločky rozhoduje - když je velká jako desetník, tak je velký problůém a odcházejí vstřikovače na přepadu - jelo se na špatnou naftu obsahující vodu, nebo se jelo na hodně nemazivou naftu. -
WinDiesel 02.03.10 16:26
Vasik1: čehosi by tam muselo být velikosti desetníku (pro mladší ročníky desetihaléř >:D ) nad tím magnetem, jo, čerpadlo se vždycky trochu opotřebovává...
Jinak se není třeba ničehož obávati, jen je třeba filtry pravidelně měniti a pokud to jen trochu jde, srágory netankovati místo nafty motorové ČSN590...