FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 11.03.10 12:52
« Re: 72 000 km/16 mesicu, 2,2 Tdci PSA, kombi tit. S
Mám Titanium X , ne S !
Podřazení? No třeba ze šestky na čtyřku !! Zkus ! Fakt je to najednou ostřejší . To jsem u minulé 2,2 neznal . Tam naopak to např na pětku při 80km/h hezky vyrazilo ale také hned vadlo. Když jsem si chystal předjíždění, tak jsem raději předem přeřadil na vyšší stupeń ať to nemusím dělat při dokončování předjíždění . Takže mě vůbec nenapadlo chovat se teď jinak ! Ale opak je pravdou ! Ten můj současný motor PSA má sice vyšší výkon než ten předešlý, ale ten nárůst zátahu je teď pozvolnější - ale trvalejší. Začne trochu vadnout až před červenými místy na mapě otáčkoměru. -
cja 11.03.10 11:49
DIM: já je jezdím celou zimu, na léto ještě o palec větší a oproti staršímu autu je to fakt pohodlný - měl jsem tu 2,2 se sníženým betonovým podvozkem - tohle auto je jak měkká náruč milenky ;-). Ale ty máš asi "S" se sportovním odpružením a tam rozdíl je. Mě to i na těch 18" krásně měkce kopíruje morfologii silnice a bez ohlušujících ran. Proto jsem S nechtěl - sice jsem připlati S-paket, ale podvozek jsem chtěl normál - a co to je to podřazení, z čeho na co??
>:D -
DIM 11.03.10 11:35
Ny ty 17" jsem fakt zvědavý, vůbec jsem na akových kolech ještě nejezdil. Čekám, že to bude sedět jako přibitý a taky třískat jako při přibíjení :-) Ale buď už jsem si na tu tvrdost podvozku zvykl, a nebo to změklo :-)
A taky jsem včera zjistil, že se opravdu vyplatí si při akceleraci podřadit !! To už jsem skoro zapomněl co to je, ale tahle 2,2 se cítí kolem 3 - 4 tisíc ot/min výborně, bylo to jako u bezínu : při 100 km/h zařadit čtyřku a vyrazit !!! Doporučuji. Překvapivé , dynamické a tiché.... -
DIM 11.03.10 10:16
CJA : tak ony ty gumy ještě nejsou na plátno :-) Takže by do těch 20 tis km asi vydržely. Jinak já ale jezdím slušně !!! Ale poměrně hodně město , a to jsou rozjezdy a brzdy - a to nemsylím nějaké kvílení a pod. Ten krouťák tam ale je a člověk si to ani neuvědomí.
Včera jsem si dal cestu přes Potštát a byla to nádhera !! Sluníčko, suchá cesta, krásná příroda a prázdná cesta. Nedalo mi to a tak jsem přestal hledět na spotřebu a ...... No fakt dobrý, připadalo mi, že čím se více blížím k 200 km/h , tak to sedělo lépe a lépe....A to ještě kdybych sundal ten box na lyže !! :-) Pravda, bál jsem se , že se sundá sám !!
Pro mravokárce : opravdu jsem tak jel jenom chvíli a s maximální ohleduplností k ostaním i lesní zvěři . -
cja 10.03.10 11:24
« Re: diagnostika vstrekovacov
jelínek4 : popros WinDiesela, ať ti to pošle, navíc je chemik, tak by ti asi napsal, že tyhle dvě věci mají stejný účinek(... i když obchod je obchod)
a nebo si najdi Velendorfa z Říčan u Prahy, zavolej mu a myslím, že ti to taky pošle [odkaz] navíc s ním můžeš dát řeč na téma vstřiků - dělal jsem je u něj a příjemný přístup -
"-- skrytý --" 10.03.10 10:53
« Re: diagnostika vstrekovacov
Tak ja som ten Delphi na Slovensku nezohnal v jednej predajni mi povedali, že rovnaké účinky ako delphi diesel plus má aj Stanadyne, len neviem či im môžem veriť, keď v predajniach chvália akurát tie veci, ktoré predávajú. Dík.

Podřadit nemohu - mám tam semafor - nějak jsem zlenivěl :-)
Ale s tím co píšeš o nové a staré 2,2 s tím souhlasím, u staré jsem to takhle taky dělával a u nové, když jsem ji měl půjčenou jsem měl pocit , že to nejede - a ono to fungovalo trochu jako benzín v atmosféře. Delší plynulý zátah a při potřebě zrychlení, tak podřadit.