FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 12.03.10 16:53
« Re: Zátah motoru
Hooonza: Tak odlišné složení zase nemá, je více odsířená a obsahuje poněkud jiný poměr mezi složkou petrolejovou a složkou obsahující parafiny.
Odlišnost této nafty není důvodem pro povolení aditiv či odmutnutí aditiv...
Technická poznámka: norma pro síru je tam 5x nižší ale aditiva byla schválena ještě v době kdy byl obsah síry 10x vyšší. A nikdo tato schválení neodvolal. -
WinDiesel 12.03.10 15:33
Kutil: měřili Ti někdy kompresi? Moderní motory mají se snižováním komprese (bývávala kolem 19, nyní i pod 16) tendenci blbě startovat a bíle kouřit po startu - žhavicí svíčky mají opět velmi důležitou roli !
- můžeš mít špatně funkční žhaviče
- můžeš mít něco s kompresí
--- v obou případech samozřejmě aditivum hodně pomáhá ......... -
Slavek-TDM 12.03.10 15:30
Tak ohledne klepani - to mi Subaru dela taky. Zkratka se nekdy sejdou dva tri zdroje a zacne neco trochu vibrovat, ale jindy zase ne. U mne je to jeste znasobeny vetsim poctem rotujicich hmot.
A kdyz auto jednou tahne a podruhy ne, to muze byt klidne vetrem. Ja si tuhle liboval, jak ta moje stara pixla mezi vesnicema leti a az pak jsem si vsimnul, ze mi fouka slusnej zapadak do zad. A druhej den rano bylo auto zase uplne zdechly - z toho samyho duvodu, jen opacnym smerem >:D -
WinDiesel 12.03.10 15:29
Hooooooooonza: Je zajímavé, že v USA, kde kvalita nafty silně kolísá, má třeba aditivum Stanadyne schválení pro všechny důležité hráče na trhu:
- GM
- VW
- Ford
- John Deere
Není to nějak schizofrenní situace, když se v Evropě zakazuje to, co se v USA běžně a oficiálně povoluje? Proč by to v Evropě mělo škodit a v USA prospívat?
A není za tím náhodou snaha zajistit vyšší poruchovost motorů a tím pádem práci pro servisy = zisky pro výrobce ????????????????????????????????????????… -
"-- skrytý --" 12.03.10 14:59
To kmitání, co Ford nedokázal odstranit, jsou podle Němců právě ty vějířové podložky.
EDIT: Takovejch věcí už jsem zažil, co "by měly něco, aby..." a vono ne...
Já osobně bych radši bral jen od velkých značkových čerpacích stanic a nic do toho nepřidával (když mi v návodu píšou "nic do nafty nepřidávej", tak to dodržuju). To ale můj osobní názor. -
superkutil 12.03.10 14:52
To řízení se klepe jen někdy. Kdyby upadlo závažíčko, tak by se to klepalo pořád, nebo ne?
Turbodíra to není, mám elektrické natáčení lopatek rozvodového kola a turbodíra díky tomu není. Prostě jednou na to šlápneš a auto vystřelí a letí a začne vadnou až kolem 4000ot a jindy na to šlápneš a auto prostě zrychluje pomalu. Přitom je to oboje na rovině. Kdysi jsem měl načnutý EGR, ale to pulzovalo, vždy přidalo a pak ubralo a zase přidalo a to teď nedělá. Chová se to jako kdybych dal málo plynu. Možná ta váha vzduchu nebo tlak v CR. Tankuju co je (Shell, OMW, Benzina, LukOil, Slovnaft, EuroOil) a dávám VIF.
Dong1: U předchozího Mondea jsem měl problémy s kmitáním stále a ani za 3 roky to Ford nedokázal odstranit. A to jsem převažoval tak 30x za 1/2 roku. Zkoušely se různá kola, různé rozměry pneu a dělalo to pořád.

Vítr se mi nezdá, je to třeba když jedu jedním směrem a přidám abych předjel auto, pak jedu kousek ustáleně a pak znovu přidám na předjetí a už je to jiné. Samozřejmě, že to není vždy ve stejných otáčkách a se stejnou prudkostí plynu, ale je to přibližně stejné.
A pokud jde o ten overboost, tak jsem ho nikdy moc necítil. Pro info graf mého motoru [odkaz] .