superkutil 17.03.10 16:11
« Re: Skřípání a propadání motoru.
Na mě to působí jako boj výrobců aut s klasickým motorem proti výrobcům aut s hybridním nebo elektrickým pohonem. Proč by se jinak elektrické a hybridní automobily víc nerozšířily.
A pokud jde o Prius, tak si majitelé stěžují, že při normální jízdě to žere stejně jako klasické auto. Jen při úsporné je to úspornější.
To je jako otázka, zda by se instalací naftového přihřívání chladící kapaliny nesnížila celková spotřeba (zkrátila by se doba, kdy je motor studený). Hlavně při krátkých trasách. -
WinDiesel 17.03.10 13:20
« Re: Skřípání a propadání motoru.
DIM: Prius s motorem 1,5 je vůbec rád, že jede 150 km/h.... O nějakém nebezpečném zrychlování nemůže být řeč...
Je to všechno vylhaný, právnící v USA budou mít zase více práce, protože se na Toyotě bude chtít kdekdo nakapsovat.
Ale v Americe je možné všechno... -
superkutil 17.03.10 11:21
« Re: Skřípání a propadání motoru.
DIM: Na tu Toyotu jsem koukal a to jsou fakt smolaři. Po pravdě jsem nepochopil, proč ten plyn dělali tak složitý. Ale myslím, že nejsou jediní, kdo bojuje s elektronickým plynem. [odkaz] Sám jsem měl kdysi půjčeného Focuse a tomu občas zůstaly viset otáčky na 4000ot. Nepomohlo nic jiného než zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat. Za těch 14 dní co jsem ho po dobu opravy mého vozu měl půjčený se to stalo 3x.

Myslím že se brzy ukáže, že diesel hybrid je to pravé - myslím tím střední třídu, SUV, MPV apod. Diesel o baterkách nebude ani vědět.