DIM 18.03.10 14:20
« Re: Skřípání a propadání motoru.
No já mám pořád ECON, neovladatelné předehřívání bych měl mít, ale o spojení s klimou jsem nikdy nic neslyšel. Topí mi to opravdu rychle a dobře, a taky to v zimě pěkně bumbá, než se to zahřeje..... Připadá mi hodně nelogické spojit vypínač něčeho, co potřebuju jen v horku s vypínáním něčeho, co potřebuju zase jen v mrazech. To by snad ani u Fordu soudruzi nevymysleli. A v návodu o tom taky nic není. Myslím, že je to úplná blbost..... -
cja 18.03.10 11:30
« Re: Skřípání a propadání motoru.
Hooonza: ale my tady neřešíme TDI, ty mají své problémy a své forum :-)
a já mám v PP kolonku AUX HEATER a ta by asi byla k ničemu kdyby mi ji ECON vypnul - jinak jezdím celou zimu se zapnutou AUTO( aby se to nepletlo, tak aux není nezávislé topení, to má samostané programování) - a topí to oproti staré 2,2TDCI o něco rychleji
při vypnutí fce Aux h. - tak to trvá výrazně déle, ale přežil bych to - ono hodně záleží jaká je zima venku, jestli auto stálo venku ... - trošku subjektivní pohled na to kdy to začíná topit -
"-- skrytý --" 18.03.10 10:50
« Re: Skřípání a propadání motoru.
Nesepnutí kompresoru neznamená omezení účinku topení. Velmi často je u klimatizací režim ECON spojen se vším, co má velký odběr - tedy přihřívání a kompresor.
cja: Motory TDI ve verzi pro Evropu to mají všechny od počátku své existence ;-) -
cja 18.03.10 10:42
« Re: Skřípání a propadání motoru.
DIM: ty nemáš v Convers+ položku AUX heater, kterou zaškrtneš a potom by klima na toto neměla mít vliv?? navíc klima pod 4°C stejně nefunguje, takže to se mi nezdá(nespíná kompresor)
Hooonza: vznětové motory v novém Mondu mají všechny elektrické přihřívání -
"-- skrytý --" 18.03.10 10:14
« Re: Skřípání a propadání motoru.
Myslím to naprosto vážně :-) Hlavně je dost možné, že tvoje Mondeo (podle profilu) ten přihřívač ani nemá. U fordu byl totiž za příplatek...
Ono to samozřejmě topí dobře i tak (zejména proto, že 2.2 TDCi není zrovna šetřílek s palivem). Přihřívač ale urychlí ohřátí motoru a tím i nástup topení.
Když je nějakých -10 a dám si klimu na ECO, tak trvá nějakých 15 - 20 km, než to začne rozumně hřát. Pokud si tam cvaknu AUTO, tak mám teploučko už po 4 km :-)