FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 02.04.10 12:51
« Re: Plavání auta
A nejvíce zmátnu volnoběh, když vyřadím na neutrál beze spojky !!! :-) Jde to velice lehce , když člověk sundá nohu z plynu a vystihme slabým tahem ten okamžik, kdy motor přechází z tahu do brždění, tak to vyskočí úplně samo ! Jen otáčky se ještě chvíli drží a diví se , co s e to děje... !! :-) -
"-- skrytý --" 02.04.10 12:48
« Setrvacnik - spojka
Pri vymene setrvacniku, vysvetlil nekomu nekjaky technik, proc se meni i spojka? Bylo me receno, ze ta spojka prezije auto pokud neni zatezovana treba privesem nebo nadmernym nakladanim auta, ze staci jen ten setrvacnik. Samotna cena setrvacniku je kolem 16000,- a cena cele spojky cca 6000,- + k tomu prace.
Mam uz ve 130tkm pri vypinani motoru bez spojky takove dvoji zarachtani - zatim nic hrozneho.
Menit, nemenit?
Projevuje se jeste tento problem nejak jinak? -
"-- skrytý --" 02.04.10 10:53
Ja teda nevim ja na Mondeu nebo co to mas, u C-MAXe nemam okamzitou spotrebu, ale u Filcky se to deje tak, ze pri velmi pomale jizde nebo stani se ukazuje udaj v L/h a pri jizde v L/100km. Rozumim tomu tak, ze pri hooodne pomale jizde neni schopen pocitac s rozumnou presnosti spocitat spotrebu/drahu, tak aspon ukaze spotrebu v case. Neni to tvuj pripad?
Neresil jste nekdo vrzani sedacky? Bohuzel to zaclo az po zaruce, mam metrak, ale asi nejsem jedinej, ne? :). Jde to nejak vyresit? -
cja 02.04.10 08:02
« Re: Kombi 4x4
Kutil: pokud je na autě tak jsem někde četl, že 9-10 let - ale to bych nezkoušel ;-)
Nokiany jsem nejezdil - i když mám pozitivní vztah ke všemu severskému, ale v testech jim vytýkají rychlé opotřebení a hlavně nejsou moc na zatáčky, tzv. přežvykují v oblouku - holt na severu v zimě se jezdí jinak a tam je na tuhost bočnice kladen jiný nárok. Zato vyjedou téměř z každé závěje. Točím tak nějak nahodile ,po různých excesech :-(, Continentaly, Dunlopy a GY. Experimenty na bázi pneu už nechci zkoušet, je to přeci jen důležitá součást bezpečnosti a radosti z jízdy. -
štíreček1 01.04.10 19:12
Volnoběh: všiml jsem si u svého auta, že když vyřadím za jízdy, otáčky klesnou na volnoběžné, spotřebu mi to ukazuje těch 0,4-0,5litru za hodinu a když začnu brzdit a auto jede uplně pomalu pc ukazuje 3-4litry za hodinu, když není motor zahřátý třeba i 5litrů...??? Jak je to možné, když mám volnoběh??? Je to fakt jen při pomalé jízdě těsně před zastavením, když zastavím, ukazuje opět cca 0,4litru/hod.

Spojku nemusíš nezbytně měnit, když se po kontrole ukáže, že je v pořádku. Výhoda výměny spočívá akorát v tom, že se to udělá při jednom...