FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
DIM 13.04.10 16:36
« Výduch klimatizace pod předním sklem
Jak je teď slunce výše a zasvítilo mi na přístrojovku, tak jsem znovu proklínal tu mřížku výduchů , jak se strašně nepříjemně odráží v předním skle. Už jsem jednou psal, že kolegovo o dva měsíce novější Mondeo má jiný design té mřížky. Stojí 500 Kč , už jsem si ji objednal. Vyměním ji snad i sám, je tam sice čidlo .....A doufám, že to bude lepší. Je jinak tvarovaná a z jiného materiálu s jiným dezénem..... Obvodově je ale shodná.
-
superkutil 13.04.10 09:35
« Re: Zatékání
Tak to prosakuje výš, ale nechápu proč. Je tam sice na dveřích prohlubeň, ale že by to stačilo na vytvoření mezery mezi těsnící gumou a dveřmi? O víkendu budu laborovat a řádit se silikonem.
Přikládám fotky s označenou cestou vody:
[odkaz] toje z MKII
[odkaz] to je z MKII
[odkaz] dosedání těsnící gumy
[odkaz] problematické místo a cesta vody
[odkaz] vytváření rybníčku a cesta vody
[odkaz] mizerně odvedený vývoj a výroba, nedoléhající těsnící guma, základní problém. Stejný problém byl i u MKII, řešil jsem to s FMC 3 roky a za tu dobu nebyli schopni to vyřešit. A ani u MKIII to nebyli schopni vyřešit. -
DIM 12.04.10 15:02
« Re: Zatékání
No, mě to dělalo na tom úplně prvním, to druhé už neteklo, teď to nové taky ne :-) Při delších deštích na horách mě tam normálně stála na podlaze voda...A proteklo to i vzadu, pokud se pamatuju.....
Určitě to je tím, že se dostane voda na vnitřní hranu těsnění a pak sjede dolů a na tom nejnižším místě prahu se překape na podlahu.

pokud byste někdo v novém Mondeu zkoumali, co to po nastartování jemně a monotónně bzučí, tak vám ušetřím čas a je to pumpa v nádrži :-) Vyje a vyje a nádrž bez přpážek navíc šplouchá...takže polovina hluku v interiéru je z nádrže !! :-)