FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 20.04.10 12:21
« Re: Propadání motoru
Já mám přední také sjeté prostředkem, s tím asi nic nenaděláme, prostředek je více namáhaný.
Jsou i jiné statistiky , které např. sčítají výjezdy k nepojízdným autům v terénu ( kromě vybitých baterií apod ...).
A výsledek je +- podobný pro Škodu i Ford.......
Je to jen otázka úhlu pohledu !! :-) člověk od Embéčka tolik nečeká, ale auto bratru ceníkově za milion, to už se pokazit nesmí !! :-) -
oleowr1 20.04.10 12:03
Hooonza: :yes:
kutil: teď na jaře jsem měl problémy s drhnutím brzd taky, ale v sobotu jsem v garáži přezouval, tak jsem oškrábal a oklepal orezlé hrany na všech kotoučích, vyfoukal brzdy stlačeným vzduchem a je klid.
Zjistil jsem, že budu muset trochu míň hustit, kola se mi sjíždějí uprostřed (vpředu i vzadu jsem dával 2,4). -
"-- skrytý --" 20.04.10 11:52
ale... TÜV si strč mezi půlky. To je statistika stanic technické kontroly. Když ti na technický kontrole praske žárovka, tak šup a máš puntík u vážný závady. Pokud se ti ale na dálnici 10x zadře motor, 247x vypadne elektronika, 68x praskne hnací poloosa a 170x tě budou muset odtáhnout do servisu, tak se to ve statistice TÜV neobjeví... -
DIM 20.04.10 11:49
Samozřejmě , že ty statistiky nejsou úplně objektivní, ale přece jen tááák velký rozdíl v tom není.
Najezdil jsem hooodně s Octávií 1,8T a hodně s Mondey. Mohu srovnávat. První Modeo bylo horší, druhé už normální a teď jsem zatím velmi spokojený. Octávia také nejsou bez poruch, tomu věř........ale nakonec tak si ji pořiď, mají i tvou vysněnou 4x4
na mokrou louku :-)
-
superkutil 20.04.10 11:13
Když se podívám na německý TUW a pozici v žebříčku:
2009
stáří Oktávia Mondeo Focus
-----------------------------------
2-3 ____ 59 ____ 52 ___ 32
4-5 ____ 63 ____ 48 ___ 45
6-7 ____ 38 ____ 34 ___ 36
8-9 ____ 39 ____ 78 ___ 27
10-11 __ 20 ____ 55 ___ --
2008
2-3 ____ 35 ____ 64 ____ 44
4-5 ____ 39 ____ 54 ____ 39
6-7 ____ 37 ____ 69 ____ 35
8-9 ____ 39 ____ 71 ____ --
2007
2-3 ____ 52 ____ 65 ___ 38
4-5 ____ 38 ____ 40 ___ 39
6-7 ____ 40 ____ 63 ___ 25
8-9 ____ 31 ____ 58 ___ --
Z toho vyplývá, že nové Mondeo 2007 už je na tom líp, ale jinak to byl větší krám než Oktávka. Focus je na tom o něco líp jak Oktávka. A to TUW eviduje jen velké závady!!! -
DIM 20.04.10 10:12
Kutile , podívej se na statistiky, kde je Mondeo, Octávka, Fábia , Focus........ a Focuse mám doma tři roky , jezdí denně krátké trasy, a měnil jsem jen jednou žárovku osvětlení SPZ ( už se s tím opakuju, vím ), ale je to tak. Octávku jsem měl před tím, a úplně bez problémů teda rozhodně taky nebyla . Jen mám pocit, že člověk si na Škodovku nějak nechtěl stěžovat, když je naše !! :-) Pak si koupí " zahraniční vůz" a čeká zázraky...... -
DIM 20.04.10 10:04
Kutile :
To se stírá nějaká vrstva na obložení nebo kotoučích. Může to být i mastné a na to se chytá prach. Já bych to neřešil. Když jsem nechal stát auto na letišti deset dnů a odstavil jsem to mokré v dešti, tak jsem pak musel najet asi 500 km, než se to rezavé odbrousilo.
CJA: ještě jsem tam nebyl..... -
superkutil 20.04.10 10:01
WinDiesel: Myslím, že u Forda je to hodně o kusech. Dokonce mi tvrdili, že Fordy dodávané do východního bloku a tedy i do ČR jsou kvalitou horší (selekce u výrobce) než do západní Evropy. Mám svého 4tého Forda a celkově jezdím s 7mým Fordem a jediný nebyl bez problémů. Vždy tam bylo něco nedotaženého, co způsobovalo opakované odstavení auta do servisu nebo zhoršení kvality cestování.
Máme ve firmě třeba i Oktávky a ty jsou v pohodě, do servisu nemusí. Také třeba Vodafone, který měl Focusy si na ně hodně stěžoval.