FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 13.05.10 09:12
« Re: Po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ.
zhrado: Kamarád má novou Oktávku a po roce má u zadních dveří od těsnící gumy odřený lak na plech. Prostě když někdo nedotáhne vývoj, tak se to pak vrací mnoho let. A snaha Forda snížit výrobní náklady na úkor kvality je od roku 2000 velmi výrazná. V posledních letech se to trochu zlepšuje a Ford pochopil, že nízká cena není všechno. -
cja 13.05.10 08:21
« Re: Prodloužena záruka
zdenek5: mřížku dokup - už ji taky nevnímám ;-)
Záruku na 5 let jsem dokupoval už při koupi - sice byla levnější než píšeš, ale štvou mě s tím - měla by být v ceně auta a ne ji připlácet - na předchozím autě byla zbytečná, ale člověk chce mít , jaksi, jistotu... Je to přeci jenom , jak píše kolega níže o embečku, Ford - kdyby se to pokazilo na VW, tak se to vždy bere jinak - tam je kvalita - o Forda si každý otře ústa a hloupě remcá. Nehájím Ford, ale snažím se na to dívat pokud to lze objektivně. -
zdenek5 12.05.10 20:11
« Prodloužena záruka
Mám novou 2.2 a v červnu mi končí záruka.Má smysl dokupovat 3 roky záruky navíc cca 25000 kč ? Ujeto 50 000 km a prozatím žádný problém.Tedy jeden problém je,sice ne na záruku,ale je.Je to ta slavná mřížka,která se odráží v čelním skle.Ještě před měsícem jsem o ní nevěděl,než jsem si přečetl vaší diskusi.Teď mně každý den nepředstavitelně se..,tak ji budu muset vyměnit za jinou. > >:D -
zdenek5 12.05.10 20:08
« Prodloužena záruka
Mám novou 2.2 a v červnu mi končí záruka.Má smysl dokupovat 3 roky záruky navíc cca 25000 kč ? Ujeto 50 000 km a prozatím žádný problém.Tedy jeden problém je,sice ne na záruku,ale je.Je to ta slavná mřížka,která se odráží v čelním skle.Ještě před měsícem jsem o ní nevěděl,než jsem si přečetl vaší diskusi.Teď mně každý den nepředstavitelně se..,tak ji budu muset vyměnit za jinou. >:D -
superkutil 11.05.10 18:38
Tak jsem to osvětlení rozebral a fakt to Ford nezvládl. Divím se, že ten kryt nepraskl všem, protože v místě uchycení spony na kryt se tloušťka spony zužuje ze 3mm na cca 0,5mm a spona je široká jen 1,5cm [odkaz] . Takže netuším, jak to může vydržet. Navíc mi plast s osvětlením spz odřel lak na zadních dveřích na čistý plech [odkaz] . Tak jsem to vše utěsnil tmelem, ten spínač zadních dveří byl zadělaný uvnitř bahnem, to fakt Ford nezvládl. Stačilo, kdyby na plastovém krytu byla drážka a v ní těsnící guma a ani do osvětlení, ani do spínače by se voda a prach nedostaly.
Koukal jsem na odkaz od lada1111 a třeba zde [odkaz] je přes celý zadní kryt molitan, ten já už nemám, mám jen malý kousek kolem stěrače. Také nemám podložku jako zde [odkaz] , ale tady [odkaz] je také vidět to odření až na plech a reznutí. -
štíreček1 11.05.10 17:31
Lak na maxovi se mi zdá nějaký křehký nebo měkký, stačí malý kamínek a hned je vidět až na základ. Na podběhu za předním kolem jsem nehtem čistil zaschlý kousek asfaltu a taky se vydřel, ale jen ta horní vrstva, šlo to rozleštit. Fokus z roku 02 měl taky už kapotu poznamenanou od kamínků, ale lak se mi zdál o hodně pevnější a ani dveře od jiných aut ho nepoznamenaly a když jo, tak to bylo jen povrchové a cizí barva šla pěkně dolů. S maxem parkuju raděj vždy někde, kde je víc místa, u těch obchoďáků nikdo nehledí... :'-( -
cja 11.05.10 13:39
No tak z toho tě vyvedu, mám černou perleť a jak jsem již jednou psal, mikrolásenky tam mám a na automatickou myčku se bojím jen pomyslet. Černé auto mám druhé a neřekl bych, že se kvalita laku zlepšila... A možná by bylo řešení nekupovat si nový model, ale koupit si ten starý... :-)