FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 19.05.10 00:22
« Re: Hučení kola OK.
Janerad: A nepřipadáš si při tom tak trochu jako sebevrah? To tomu autu tolik věříš, že s ním jedeš 232km/h? Do kolika km/h máš pneumatiky? Po té co jsem viděl, jak kamarádovi u Laguny upadl hlavní šroub v náboji a to přední kolo vlastně na ničem nedrželo, tak mám větší respekt. -
oleowr1 18.05.10 17:30
« Re: nic ve zlém...
kutil: jo to je výhoda, když koupíš ojetinu levně, můžeš zainvestovat do nějakých oprav, nebo přehlídneš standardní poruchy (vstřiky, dvouhmoťák) když jsem kupoval mondeo, byly srovnatelné Passaty o 50-80tis.dražší a i přesto nikdo nezaručí, že by byl Passat méně poruchový. -
superkutil 18.05.10 15:48
oleowr1: Mondeo má jednu obrovskou výhodu, jeho cena jde velmi rychle dolů a tak se dá sehnat jako slušná 1-3 letá ojetina za rozumné peníze. Ale jako nové auto se kupovat nevyplatí. Ale u nového to možná už je jiné, Ford udělal obrovský skok. Jezdil jsem s Kugou a není to špatné, ale třeba v porovnání s Maverickem je to taková plastová hračka, bojím se kde co upadne. -
oleowr1 18.05.10 15:09
cja: moje auto jsme už řešili, ale to není o paměti, je tady toho prostě hodně. Pro mne nové auto nemá smysl, jsem zaměstnanec (sice dobře placený, ale nic si neodepíšu), chci velké auto, nenajezdím moc km (15-20tkm/ročně) a letos začínám stavět (pokud povodně dovolí).
Stačí mi dobrá ojetina, snad ta moje dá na čas pokoj. Jestli do příštího roku postavím, prodám byt a garáž a možná zbudou prachy na novější ojetinu.... -
cja 18.05.10 13:25
oleowr1: paměť mám krátkou - o tvém autě jsme už diskuzi vedli, podle toho co píšeš by mělo dostávat vše co mu náleželo(Hilti snad nebyla z firem co by šetřili za každou cenu), holt nelze než říci: měl jsi asi smůlu a Ford nebyl zrovna bezporuchový stroj. v tomto kontextu jsem měl asi více štěstí, když mě potkaly "jen vstřiky".
Tomu , že nevěříš(nebo by jsi nevěřil) ani autu novému rozumím, sám zažívám občas podobná dilemata - pár záručních kosmetických vad jsem již řešil a doufám, že bolest předchozího motoru(vstřiky a 2hmotový setrvák) jsem výměnou za PSA motor s automatem vyřešil.
Jinak jak píše DIM , nové Mondeo je jiné auto a nezbývá než doufat. -
oleowr1 18.05.10 12:05
cja: moje mondeo bylo provozováno ve flotile HILTI v ČR, bylo se servisní knížkou, celkem věřím tomu, že mělo 107tkm po přesně 3 letech. Asi s ním nebylo s ním ježděno nějak prasácky, mělo původní kotouče, zadní sedadla a kufr prakticky bez známky opotřebení, žádné stopy obouchání na dveřích, škrábance na náraznících.
Teď naštěstí zase chvilku jezdím bez problémů, ale autu nevěřím a bohužel bych dnes nevěřil ani autu jinému, novému, třeba jiné značky... -
cja 18.05.10 11:35
WIN: Nikdy jsem netvrdil , že je Mondeo, celý Ford a jeho servis prost problémů. Jen si myslím, že na netu se vyskytují ve většině případů jenom lidé, kteří mají nějaký problém a píší ho sem, ti co jsou relativně spokojení to psát nebudou. Prostě i u jiných značek bude sem tam nějaký problém a pokud mě něco zklame nebo naštve, tak to budu řešit nákupem jiného vozu jiné značky. Otázka je jestli si tím pomůžu - to je vždy jisté riziko.
A tohle stejně nevyřešíme.
;-) -
DIM 18.05.10 11:29
Vy jste někdo koupil Mondeo ( nové ) za ceníkovou cenu ??? :-) Ruku na srdce, Mondeo se tváří jako auto za milion a prodává se o 20% níže. Wine , ono 200 tis Kč , pokud jsem dal za auto 700 tis, to je skoro 30% rozdíl, a to je sakra hodně.
A já trvám na tom, že nové Mondeo je úplně někde jinde. Je dospělejší a zatím jezdí a jezdí. Focus doma taky.
A pokud se nepletu, Mercedes taky zrovna není (nebo možná nebyl ) etalon pro kvalitu . Taky se polepšili.....
A Mondeo nikoho nedráždí, nekrade se na zakázku ( kdo z kmotrů by ho chtěl ), a to mi moc vyhovuje. A taky co bychom tady řešili ...:-) -
WinDiesel 18.05.10 11:04
cja: já jsem ten poslední, kdo by si na mondeo stěžoval.... Ale:
(v záruce příkladná péče protože mám styky na FMCZ)
ani tato péče nezabránila řadě předvídatelných závad, z nichž jedna z nich (přetržení řemenu v alternátoru) mne znehybnila v Německu a stálo mne to dost peněz. Stalo se to přesně ve 100 tkm (to jsem ještě dojel se 3 dráty) a přesně v 200 tkm (to se přerval celý a daleko od domova). Přístup německého servisu Ford stejně komický jako českého (dáme alternátor, řemen, atd...)
Nikdo nebyl schopný mne upozornit - informovat - řemen půjde do kopru v násobku 100 tkm, vyměníme? hadice od turba půjde do kopru ve 120 tkm, vyměníme? atd...
Takže Mondeo mne vozidlo a chovalo se po jízdní stránce příkladně po celých 220 tkm, ale problémy nějaké byly, né že né... :-)