FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 26.05.10 16:16
« Re: Ventilátory chlazení
DIM: relátka a pojistky jsou označené symbolama z vnitřní strany pojistkové skřínky, přes relátko klimy se neroztáčí (klima vypíná i zapíná). Relátko větráků se ovládá jednak podle teploty motoru a jednak podle toho jestli je zapnutá klima. Signál na sepnutí větráků pravděpodobně přichází z ŘJ, je tam i určité zpoždění t.j. po vypnutí zapalování větráky ještě cca. 5-10 sec. dochlazují.
Budu muset zajet za kámošem, ať se mi na to koukne, třeba to bnude prkotina, smůla je, že když já jedu domů z práce, automechanici většinou taky.... :-) Škoda, že mi nechodí v mondeu dobře diagnostika s ELM327, vyčetl bych třeba nějaký chybový kód. -
-
oleowr1 26.05.10 11:26
« Re: Ventilátory chlazení
DIM: klimu mám mechanickou, zapnutí vypnutí klimy nemá vliv na ventilátory - normálně při zapnutí klimy mají najet taky. Klima v pohodě klimatizuje. Měl jsem na asi 10 minut odpojenou baterku a nepomohlo to (nevím, jestli to na reset stačí), zatím jsem vyhodil pojistku ať to zbytečně nehučí.

Před rokem jsem to vzdal, teď jsem stáhnul nový scantool a digimoto lite, přes víkend zkusím nainstalovat a vyzkoušet. Chci mít možnost si na autě aspoň základní věci diagnostikovat, ale cpát do toho prachy nemíním, člověk pak koupí jiné auto a diagnostiku může zahodit.