FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Vasik1 26.07.10 08:25
« Drnčení při sešláplé spojce
Zdar hošani, lehce se vmísím mezi kutilovi vibrace, a musím vás požádat o diagnostiku:O))) Mondík se nám teď po týdnu vrátil ze servisu...oleje, filtry, brzdy... o kterých sem tu nedávno psal že brzdí i když nemají... příčinou byl zarezlý bovden od ruční brzdy a důsledkem, ošmirglované desky:O) Včera jsem jel na otočku Hranice Brno, stojím v Brně na křižovatce se sešláplou spojku a slyším jakési nýtování, říkám si co to, pustil jsem spojku a klid, sešlápnu a nýtuju, asi to není nýtování přímo jako takové, ale sešlápnu a motor pocitově změní jemný chod na tvrdý, sem tam se ze spod ozve kovový zvuk... co se tady chystá? Spojka, dvouhmoťák původní 180 tis. najeto... -
cja 23.07.10 16:45
« Re: Vibrace na přední nápravě
DIM: na testy moc nekoukám - jen kontroluji jestli velké značky stále drží špici, ale je pravda , že i u vítězů testů jsou problémy, mě spíš zajímají uživatelé a zkušenosti z mého okolí, protože i u např. Dunlopu se může člověk splést, ale jsem konzervativní a pokud mi něco vyhovuje a při novém modelu mi to potvrdí zkušenost, tak nepřesedám na jiné značky, držím se toho co jsem psal a zatím jsem se fatálně nespletl, což nelze řící o různých čínských příp. korejských výrobcích - a pokud jsem se před 10 lety spletl s Toyem, tak jsem pneu prodal a koupil si raději jiné - a to mi jako experiment tehdá stačilo - strach v autě má člověk téměř stále, ale aby ho měl při každém průjezdu zatáčkou - to mít nemusím
Kutil: jak píše 1altmy níže , že má 2,0 TDCI, tak on má nové Mondeo a tam je asi vše jinak, než jenom el. řízené turbo - jsou to motory PSA ... -
DIM 23.07.10 11:15
Já musím říct, že v poslední době koupím obutí podle momentální situace a nabídky v KK pneu, protože i když jsem nakupoval podle testů bez ohledu na cenu, tak jsem se stejně několikrát spálil.....A teď jsem spokojený, ušetřím a rozdíl stejně nepoznám. -
cja 21.07.10 21:56
Kutil: nejsem ani topenář nebo kominík - nemyslím, že by v IT nešly vydělat slušné peníze- drobná zkušenost(bez podtextu)z okolí, ale trvám na tom, že pneu mě drží na silnici a tam šetřit nebudu,
CSC3 jsem neměl, zatím pokaždé CSC2 a plná spokojenost(v sortimentu Conti), ceny jsem jenom zkontroloval na netu a dohodl se se servisem za kolik to udělají oni, přehled o cenách teď nemám - nové auto nové pneu zatím neřešeno, navíc u tohohle začínají ceny za slušnou pneu od 4000,- také, ale bez daně - a bavím se o pneu, nikoliv o subznačkách koncernů
A Bibenda nemám rád - drahé, tvrdé, moc nedrží(krom Cupů) - ale hodně najedou - je to stále o preferencích
Ať si každý koupí co chce a dle svých možností - tohle je jen názor a rozhodnout .... -
štíreček1 21.07.10 21:12
« Re: Motor 1.6 16V 66kW
Jezdil jsem tři dny s fiestou z roku 92, objem nevím, výkon taky ne, byla bez klimy a posilovače, zrychlení z nula na sto nevím, taková dlouhá rovinka snad ani u nás není, ale těch šedesát to dalo s plynam na zemi. Všechno bych překousl, i to horko, nejvíc zabrat mi dalo nastupování a vystupování :'-( Ale jako městské vozítko ideální a převodovka perfekt, i když to nejelo, mělo to snahu pěkně odspodu.
Jinak s maxem najeto 12tis a michelinky mínus jeden milimetr a zvlášt v zatáčkách to nešetřím. Příští gumy mám vybrané. Co doporučujete na zimu? převážně město, takže nic extra, většinou asfalt, někdy břečka, sněhu tu moc není, kromě loňské zimy :-) -
"-- skrytý --" 21.07.10 11:52
Na lyže jezdím novým autem s rakví, ale jezdím tady u nás na večerní a je to hrozná cesta lesem, tak jsem vždy jezdil druhým autem na stavbu a tam na čistotě nějak nezáleží... Koukám na Bazoši po Oplu Vectra 1.8 Caravan 16V najeto 140 000km. -
superkutil 21.07.10 11:24
1altmy: Na lyže dovnitř Fiesta moc není. >:D Už jsem odvykl vozit lyže uvnitř, kvůli ušpinění vnitřku. Tahám box. A na Fiestu není problém box na lyže a 2 horský kola k tomu. ;-)
Ale pokud chceš tahat vozejk, tak si určitě tu 1.6 nekupuj. :-!