DIM 20.08.10 10:48
« Reset OIL SERVICE .
Zdar pánové, jakže se to nuluje hláška OIL SERVICE ?? Někdo to už tady psal, je to kombinace nějakých úkonů ............
S tím nárazníkem nevím, jaký je to model ?
Elektromobily by Kalousek mohl naopak jen a jen uvítat ! Muselo by se postavit ještě asi dvacet dalších Temelínů !!! :-) -
štíreček1 19.08.10 21:16
« Re: Plavání auta na silnici
Už jsem něco četl i o focusu RS 4x4, v zadních kolech měl elektromotory, které pomáhaly motoru a dalo se s tím ujet i něco málo na samotnou elektřinu. V US ford chystá prodej elektromobilů. Něco podobného tam už bylo tuším před dvanácti lety, ale auta se nadaly koupit, byly jen v pronájmu, ale pak je lidem zabavily a někde sešrotovaly a celé to utichlo. Vláda si to nepřála z důvodu vysokých výdajů na výzkum spalovacích motorů, které ještě nabyly zaplacené. U nás si elektromobil těžko člověk v dohledné době koupí, to by byl kolaps pro státní kasu, kdyby klasické paliva vytlačila elektřina. Už teď Kalousek přemýšlí, jestli slevit daň na paliva, aby obnovil prodej... -
"-- skrytý --" 19.08.10 16:59
« Re: Plavání auta na silnici
Otáčky nebyly problém. U trakčních turbín dosahovaly "jen" ca 60.000/min. Potíž byla v tom, že turbína musí pracovat na plný koule, aby byla ekonomická. Absolutně se nehodí pro proměnnou zátěž. Turbínový auta žraly neskutečně moc paliva, proto se s tim přestalo... Turbogenerátory dávaji smysl, ty pracují stacionárně. Tušim Volvo nedavno postavilo koncept nákladního elektromobilu, kde baterie dobíjel turbogenerátor. -
superkutil 19.08.10 15:41
« Re: Plavání auta na silnici
DIM: No ono je problém, že všechny ty cesty končí nějakou velkou překážkou. Jak vodík, tak baterie. :'-(
Teď prý někdo vymýšlí malou turbínku která pohání elektrický generátor. Pohon aut turbínou se zkoušel v USA, ale problém byl převod vysokých otáček turbíny (cca 200tis.ot) na kola. El. generátoru 200tis.ot. nevadí a turbínka je extrémně malá. Prostě jezdíš po městě na baterky a za městem nahodíš turbínku.

Fiorano599GTO: Mám taky odpadávající přední nárazník a nenašel jsem řešení, jak ho povytáhnout. Já ho mám přidělaný zboku jen 4mi šrouby a to dělají moc velkou páku. Vpředu není nijak přidělaný. Bojím se, že se vytrhne z přední masky. Zkusím pod něj dát nějaké podložky.