FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: Re: Re:
Davidoff: dakujem. Zatial som s Accordom najazdil len velmi malo (700km), kym som mal platne nemecke prevozky. Teraz este stoji v garazi a caka na znacky...
Inak kamarat ten 115k TDCi nakoniec objednal - dost odvazne, kedze v nom ani nepojazdil, mali len 130k predvadzacku. -
"-- skrytý --" 28.11.05 13:25
« Re: Spotreba po x-te
Tak jsem teda udělal pokus, teď dopoledne:
Plzeň - Praha (před Barandovák) - 96km, rychlost 104, spotřeba 5,4
Plzeň - Praha (centrum) - 100km, rychlost 46 :-(((, spotřeba 5,8
Plzeň - Praha (centrum) - Plzeň - 198 km, rychlost 96 - spotřeba 5,8
Kontrolováno tankováním.
Jel jsem co nejvíce na tempomat 130km/h. Dálnice byla celkem volná, Praha na houno.
Ahoj David -
impaler 28.11.05 09:44
« 2.0 TDCi 96 kW
genie: Potvrzuju dálničních 6.3-6.5 po Německu, tj. plus mínus 150-160, občas 180. Nemám ještě plně zajeto (teď 13 500), tankuju Shell.
V poslední době jsem nahrkal hodně na studeno po městě, průměr na předchozím tankování do plné 7.2; momentální nádrž stejným způsobem město v kombinaci s dálnicí celkem asi 300 km (130 kmph) 6.8 na PP. -
« Spotreba po x-te
Jeste k tem spotrebam - 2.0 TDCi 96 kW / 2002 ma podle palubaku rozdil vic nez litr na letnich (18") a zminich (16") kolech. Zatim najeto asi 50tkm. Ja jel s tim dvoulitrem Nemecko asi za 6.5l prumer, 330d r.v. 2001 jela za sest rovnych.
Druhy zajimavy poznatek - to nase firemni TDCi je kupovano v CR a taky u nas najezdilo vetsinu kilometru. Vezl jsem stejnou Ghiu z Nemecka (dovoz pro znameho, seda kuze, velka navi - chtel jsem mu to zabavit :)) a zrala mrcha o pul litru mene! -
"-- skrytý --" 27.11.05 21:42
« Jeste jednou spotreba
Nedalo me to a behem minuleho tydne a vikendu jsem zkusil ruzne rezimy jizdy a tady jsou vysledky.
Pred kazdym rezimem motor zahraty na provozni teplotu a vynulovany palubni pocitac. Vse ujeto na naftu z jedne cerpaci stanice na jedno tankovani. Auto obsazene pouze ridicem. :-)
Co nejsetrnejsi jizda pouze okresky a neco prujezdy mesty a vesnicemi, usek dlouhy 91km : prumerna spotreba 6,9l pri prumerne rychlosti 48km - plaziljsem se jako snek bez akcelerace a zbytecneho pridavani plynu.
Jizda podle predpisu usek dlouhy 118km: 30km dalnice - zbytek okresky - mesta pouze prujezdy: prumerna spotreba 7,3l pri prumerne rychlosti 67km.
Jizda po dalnici na tempomat nastaveno cca 160km/h usek dlouhy 60km: nocni navrat ze sluzebni cesty - za cely usek pouze 6krat dobrzdeni a uvedeni na hodnotu 160Km/h tempomatem. Prumerna spotreba 8,6l pri prumerne rychlosti 151km.
Pochopil bych rozdil plus minus desetiny litru, ale aby byl rozdil 1,8litru v minimalni spotrebe! To asi ne!!! Nechci nikoho podezrivat, proto jsem to take objektivne vyzkousel, ale 5,1l se me zda opravdu nejak malo. A nebo to neni verze EURO4, coz by i castecne vysvetlovalo ty rozdily.
Opravdu by me zajimaly vase objektivni zkusenosti - a ne ze nekdo jezdi za "3litry s 2,2TDCi" !!! :-)))) -
"-- skrytý --" 23.11.05 13:37
« Re: Re: Re: Re:
Myslím, že rozdíl je znatelný. Ať si to radši projede. Mám osobní zkušenost se slabším motorem (Peugeot 406 HDI 80kW) a furt to ve mě hlodalo a hlodalo ... No a skončil jsem u 2,2 TDCI 114 kW.
85 kW u Forda je ale o dost lepší než ten Peugeot, takže úplný propadák to není ...
Ahoj David