FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: spotreba
jenže když jedu takhle na spotřebu a dynamika jízdy je sicě žádná, ale najednou zjistím,, že tak jezdí 90% včech ostatních aut !! To je mi docela stydno, že musím působit jak děsný prasič s plynem na podlaze, a já přitom ani nevím, že se něco děje.........Z tohoto pohledu je to i docela poučné. Když člověk jede Lipník-Příbor kolem 100, tak se někdy nestačím divit, co tam někteří vyvádějí, aby předjeli. A často poláci......ti nezpomalujou pod 100 ani ve Slavičíně :-( -
"-- skrytý --" 05.02.06 23:24
« spotreba
Cauky vsem.Ted jsem zajel trasu Plzen-Horazdovice se spotrebou 4.8 l na sto dle pocitace.Teplota -8°C bezvetri.Pres obec rychlost do 60km/h tachometrovych,mimo obec max.rychlost asi 115km/h tacho.Snazil jsem se jet opravdu ekonomicky ikdyz jeste by se dalo jet ekonomicteji.Akcelerace vetsinou pozvolna se snahou drzet otacky mezi 1650-2100 ot/min.Silnice prazdna,pocitac mi ukazal prumernou rychlost 62 km/h ale tu jsem nemel vynulovanou a pred tim jsem jezdil po meste asi dvacet kilometru.Jen pripominam ze mam 2,2 tdci euro 3.Mam z te spotreby docela radost.Sice urcite nekdo je schopen jet i za min,treba s jinym motorem ;-) a taky mi je jasny ze kdybych treba v jednom kopci trochu vic pridal tak jsem mel spotrebu taky treba 5,1 :-) .Celkove mi ta jizda prisla jako plazeni.Ale je potreba rici ze jsem jel v podstate podle povolenych rychlosti ci jen o neco mene. :-) Miluji Ford Mondeo :D -
« TDDi
toto vsetko chapem. len ma proste zaraza, ze ani autorizovany seris nie je k tomu schopny zaujat jasne stanovisko!!! keby mi povedali, ze je to tymto a tymto, alebo na to aby sme zistili co presne musime rozobrat hlavu, alebo vyrobcom povoleny rozdiel v tlaku medzi jednolivymi valcami je takyto..., bral by som vsetko. ale to co predvadzaju... :(
vyjadrenia ako skusime rozobrat hlavu a uvidime... mam toho proste uz plne zuby, kazdy sa na tom len odbavi, ale jasny zaver nespravi nikto!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

ne vždy je to bohužel tak. Já tam teda jezdím jenom při návštěvě u našich, ale pak zas třeba několikrát v týdnu. Docela se téhle cesty bojím, abych řek pravdu, je děravá jak prase, že mě to jednou málem hodilo ven, ani jsem nedělal nic moc špatně (asi ve stovce).
A když jsem jel v přimrzajícím dešti a za tmy osmdesát, ďobaly do mě kamióny, autobusy, o ostatních nemluvím. Do smíchu mi vůbec nebylo, jenom ta spotřeba byla taky pod pět (měřeno PP s vynulováním na zahřátem motoru).