FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 16.12.10 16:11
« Re: Málo svítící xenony.
20-25cm rozježděného sněhu se projet nedá, odpor je tak velký, že přední kola hrabou a táhnou zadní za sebou. Pokud je sníh uježděný, tak může mít i víc jak 20cm. Prašan se dá taky v pohodě projet. Samozřejmě že když fouká a jsou závěje tak pluh nepomůže. Také je rozdíl 20cm nového napadaného sněhu a 20cm rozježděného. Taky jde o to zda je čerstvý nebo přemrzlý nebo prošlý oblevou. Ale nechme toho, je to o pohledu. Prostě na něčem to auto jede, na něčem už nezvládá. A myslím, že se všichni shodneme, že je to hodně o pneu, a to platí i u 4 kolek.
A pokud jde o moje auto, tak to je v pořádku. >:D Světla jsem opravil, to byl dost velký problém, tak teď je klid. Ještě dořešit ten rychlejší ohřev kabiny. Někde na webu jsem našel přídavné elektrické horkovzdušné topení 160W. Nemáte s tím někdo zkušenost? Pomůže to nebo je výkon malý?
Jen ještě jedna otázečka. Funguje ESP/TCS i s řetězy? To znamená má přibržďovat protáčející se kolo, aby mohlo zabrat to druhé? -
-
"-- skrytý --" 15.12.10 22:42
Ale právě že na 20-25 cm se jezdit dá i s dvoukolkou. Pamatuju to eště z dob, kdy jsem sedlal Seat Cordoba TDI.
Problém je právě v tom, když je sněhu málo a čemu se všichni smějou - když je např. v Praze kalamita kvůli 3 centimetrům čerstvě napadlého sněhu. Když je sněhu málo, tak se ta pneumatika nemá do čeho zakousnout a akorát generuje extrémně hladký povrch tím, že zatlačuje sníh do pórů asfaltu. Jenomže tohle drtivá většina lidí prostě není schopna pochopit. -
superkutil 15.12.10 20:06
DIM: Souhlasím, všichni jezdí jako by nebyl sníh. A pak se válí v příkopech a bourají. Když jsem psal, že silničáři nefungují, tak jsem měl na mysli 20-25cm rozježděného sněhu. Na tom už se s dvoukolkou moc jezdit nedá. Přitom by stačilo to protáhnout dokud je to měkký a dá se. Když je z toho ledová plocha, tak už se to plužit nedá. Ale už mlčím, abych nebyl za stěžovatele. >:D