FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 08.03.06 20:20
« Re: Re: Re: Re: Cvakání
... k tomu cvakani - ja pokud seslapnu spojku tak od cca 20% seslapnuti, slysim jiny tlukot motoru nez kdyz je zarazena rychlost - jakoby jina vibrace, trochu hlasitejsi - nepovazuju to ale za problem - to muze byt zpusobeno i vybraci treba nejakeho plastu pri vyrazene rychlosti. -
"-- skrytý --" 08.03.06 18:41
« Řídící jednotka
jatypc:
Jaký máš ročník?
Byly tam také problémy s řídícími jednotkymi (ročník 2001 a 2002 myslím). Tehdy byly mezi sebou propojeny jednotky ECU Visteon a ICU Delphi kabelem a nějaký chytrák od Fordu si poručil ICU s pocínovanými konektory - tyto jednotky byly hodně vyměňovány v garanci. U takových může pročištění pomoci.
Potom byly jednotky s pocínovanými konektory nahrazeny jednotkami ICU se zlacenými konektory a nakonec byly jednotky ECU a ICU sdruženy do jedné bez propojení kabelem.
A byl pokoj... -
"-- skrytý --" 08.03.06 17:38
« Re: Re: Re: Cvakání
to Petr T.
Mam pocit, jako by mezi motorem a koly byla nějaká vůle, projevující se tím, že při záběru něco ťukne do volantu. Je to víc patrné při plným rejdu a zpátečce, nebo když pomocí plynu tím autem houpeš. Není to moc intezivní a technik ve Fordu v Plzni mi řekl, že je to dvouhmotový setrvačník, ale mě se to jako normální nezdá. Jednak máme ty Fordy tři (2002 + 2x 2005) a ty druhý dva to nedělají a za druhý to prostě nemůže být normální. ;-)
Tak čekám, jestli se to bude zhoršovat a uvidim.
Díky David -
« Bez nadpisu
Jo, jeste bych mel dodat, ze pred zminenymi problemy jsem byl s autem v Dansku a Norsku (takove ty zeme, kde musite casto precist rozsahle ponauceni a potvrdit knoflikem, ze opravdu chcete naftu), i kdyz i tam jsem bral u Shell, coz ale nejspis nic neznamena.

Moje Mondeo bylo vyrobeno v dubnu 2003.