FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 24.12.10 10:15
« Re: Tak mi začal padat motor do nouzáku!
Hooonza: No já jsem chtěl jen vědět, zda při rozjezdu na sněhu má ESP nebo BTCS přibrzdit protáčející se kolo nebo to funguje jen za jízdy. Protože při vyzkoušení v terénu se prostě jedno kolo protáčí a druhé stojí. Bohužel jsem na tuto otázku stále nedostal odpověď.
Hezké a klidné svátky a úspěšný a spokojený příští rok. :-) -
"-- skrytý --" 23.12.10 14:40
« Re: Stabilizační elektronika v Mondeu.
Elektronika to >za určitých podmínek< zvládne. Ale to, co řešíš, stejně nevyřešíš na papíře, to musíš vyzkoušet. Jinak bys taky mohl bejt celkem nepříjemně překvapenej. Ono totiž 4WD ani se 3 uzávěrkama zdaleka neni všelék. -
superkutil 19.12.10 11:34
« Re: Stabilizační elektronika v Mondeu.
Hooonza: Dotaz byl na schopnosti ESP u Mondea, zda umí nahradit EDS (elektronickou uzávěrku diferenciálu). Zda dokáže elektronika nahradit systém se 3mi diferenciálama a dvěma uzávěrkama. To ostatní bylo jen odchýlení od tématu. Šlo mi o to, zda mám řešit úpravu cesty nebo zda bude stačit 4x4 v místě kde Mondeo nevyjede ani s řetězy. A pokud 4x4, tak jaký systém. Včera jsem koukal v TV na modernizované BMW X3 a dělali tam porovnání s Q7 v situaci kdy přední nebo zadní kola jsou na ledu. X3 projelo, ale Q7 to nezvládla.
Nemůžu nikde získat informaci, zda ESP (TCS/BTCS) u Mondea funguje i při rozjezdu z klidu.

Pred týždňom mi začalo svietiť ESP. Nefungovalo ani ABS ani nič. Po pár minútach sa to samé opravilo. Predvčerom mi to zasvietilo zase ale už sa to "neopravilo". Bol som na diagnostike a PC ukázal na vadný snímač PZ kolesa. Údajne budú musieť skontrolovať celé auto či nie je problém inde. Nemal niekto podobný problém? Koľko môže ten snímač stáť alebo ako sa to odborne volá? Nemôžem to na internete nájsť. Viem že Focusy majú problém s riadiacou jednotkou ESP a celá sranda stojí 1500 EUR. Dúfam, že toto nebude môj prípad. Najhoršie je, že servis začne pracovať až 10.januára a celé IPS je off ;-\