FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Moik 21.05.06 15:42
« KOTOUČE
Při jízdě v dešti se naopak kotouče líp chladí, protože na ně voda stříká v podstatě pořád, ne? To by spíš sedělo na dynamickou jízdu v létě s projetím kaluže... Ale myslím, že to opravdu bude v materiálu, je to nejvíc Fordova specialita. Já mám na Mondeu 120k km a kotouče taky ok. Na Focusu 120k km a kotouče taky ok. Možná je to fakt stylem jízdy.
A myslím, že vibrující kotouče by v záruce uznat měli... -
« Re: Vibrace
.já ale v návodu nemám, že se v dešti Fordem nemá jezdit !! :-) KOtouče se někdy mohou zkroutit při přehřátí, kdy je vnitřní pnutí způsobené rozpínajícím se kotoučem nad samotnou pevností toho kotouče. S tím soustružením je to jednoduché : buď se nějaká ta desetinka mm zvlnění odebere a kotouč může zase sloužit, anebo se to vyhodí a koupí se jiný. Mezitím není nic, kladivem se to rovná blbě :-) -
"-- skrytý --" 20.05.06 15:08
« Vibrace
Josefe, myslím že i ve Slovenštině se píše vibrovat s měkkým.
Teď ale k tématu.
Mám 115 tisíc na Mondeu a v životě mi nic nevibrovalo. Od 70 tisíc 2. destičky.
Typicky se kotouč zvlní při dynamické jízdě v dešti, kdy na kotouče vlítne voda. To se stane snadno, takže je třeba si šáhnout do svědomí a nesnažit se to svést na Forda. -
Jozef0351 20.05.06 14:05
« Re: Re: Brzdove oblozeni
Ford má problémy s kotúčmi? Mne to začalo "vybrovať" po 10.000 km. Ak je to u Forda bežné tak to mi asi neuznajú že to nie je normálne :'-(
Asi sa budú tváriť že to tak má byť. Ešte som tam s tým nebol. Čakám keď pôjdem na prehliadku po 20 tis. km.
Sústruh nie je riešenie. Aspoň na novom aute nie. Dočasne to pomôže ale skráti sa životnosť kotúčov. Tie nestoja 5 korún. -
-
« Brzdove oblozeni
Tak to vypada, ze mi odeslo brzdove oblozeni vzadu: v zime jsem musel kvuli nemocem v rodine atp. nekolik tydnu stat (= vubec nejezdit), cim doslo ke zreznuti kotoucu (zima + byla v te dobe velka vlhkost). To by normalne nebyl takovy problem az na to, ze povrch zadniho kotouce nebyl pak uz hladky - nejspis tam neco k nemu prirezlo (rucka ale nebyla zatazena), protoze vzniknul hrbol (vznikaly rany pri brzdeni ve vyssich rychlostech). Postupne se to vyhladilo, akorat asi diky rzi trochu vic nez je zdravo - zadni kotouce jsou dle servisu zrale na vymenu (STK to pry jeste s odrenyma usima projde). Mate nekdo nejaky tip ci radu, jak se tomu da branit, kdyby auto muselo zase nekdy dele v zime stat? Dik.

1) kotouce se hrbolu zbavily brzdenim - proste se to odrhlo, tlouska kotouce je jeste OK
2) na danem kole, kde dochazelo k tem ranam od brzd (nez se to vyhladilo), odeslo ale lozisko. Muze to souviset nebo je to uplne nesouvisejici druh zavady? Je normalni, aby lozisko odeslo po 50000 km?
Dik.