FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 30.05.06 23:37
« Vstřiky
Té Fordovic diagnostice nevěřím.
Já už viděl diagnostik, jediná skutečně fungující je připojit si hadičky na přepady, dát 2000 ot (může být i volnoběh) a sprostě si přepady změřit a porovnat. U vadných vstřikovačů nejsou žádné mezihodnoty, vstřikovač je buď OK nebo "valí" do přepadu. Je to jednoduché a velmi rychlé (2 min) a je hotovo, akorát zvednout haubnu. S diagnostikou si Fordové mohou jít někam... >:D >:D :D -
Moik 30.05.06 17:52
« Vstřiky
Šlo o jeden a ten samý servis Fordu, konkrétně až v Hodoníně. Opravdu měří křivky jednotlivých trysek, viděl jsem to na vlastní oči. Je tam stupnicový graf pro každý válec zvlášť a na něm se "to" má pohybovat v zeleném poli,pokud graf vyskočí do červenýho, indikuje to závadu na vstřikovači. Nevím, co je to "to", ale měří se to pro každý válec zvlášť.
Praskla mi trubka mezi mezichladičem a turbem, proto to bylo v servisu, další víkend, když jsem si tam pro něj jel, v poslední chvíli před předáním začala blikat kontrolka, takže zase týden bez auta. Do Hodonína jezdím kvůli kamarádovi, co ty auta táhá a umí se o ně postarat, máme od něj hodně Focusů a Mondeí v rodiném klanu :-) Proto se nekoná žádný velký bádání a obviňování a vyhodnocení, vyčištění nádrže a výměna vstřiků je na 4 dny a k tomu mám náhradní auto. Velkej důvod, proč jsem sáhl po Mondeu 2002 za 1/5 ceny místo novýho auta.
Další, co by možná mohlo hrát roli je, že na Shellce v Hranicích na Moravě, kde jsem bral naposledy, jim docházela nafta, asi jsem byl poslední, kdo bral. Pistole cvakala jako když máte plnou nádrž nafty, tak jsem prvně nevěděl, ale bublinky v "hledáčku" na stojanu a vyjádření obsluhy mě ujistily. Jestli jsem tam nenatankoval nějakej sajrajt. Ale Shell v Jihlavě, kde bydlím, mi způsoboval opakovaně výrazný cukání s málo přidaným plynem v nižších otáčkách. Poslední tankování záhy způsobilo, že se nedlo prakticky jet 90-120 na 5ku kvůli cukání, bylo opravdu brutální. -
"-- skrytý --" 29.05.06 20:33
« Kdo
Moiku, kdo Ti sdělil že máš ty vstřiky ok (napoprvé)?
Dle mých zkušeností Tě 1 vadný vstřik nezastaví. Kdo (napodruhé) konstatoval že máš vstřik na 4 válci vadný??? Diagnostikou Fordu se tyto závady nedají diagnostikovat!!! Pouze se dá zjistit úbytek tlaku v zásobníku (railu) - na konkrétní vstřikovač to ale neukáže. Dej vědět, dík. -
Moik 29.05.06 20:17
« Vstřiky
No věřte nebo ne, nafta byla právě od Shellu. Vůbec s touto naftou jsem měl asi nejhorší zkušenosti...cukalo to..najeto 120 000km, 5000 po dotažení z Německa..
A vemte si, že jsem si nechal přeměřit vstřiky, byly ok a druhej den to kikslo...teď jsem se dověděl, že jde o vstřik na 4.válci...
Původně jsem chtěl koupit Focuse II s 2.0TDCi, ale to MOndeo bylo za takový prachy, že nešlo odmítnout...nevím, jestli jsem neudělal chybu :?: