kastv9 12.07.06 20:26
« Re: Re: automat
Ahoj, tak jsem se nakonec pro automat rozhodl, zatím po najetí prvního tisice km jsem max. spokojeny, dávám ti za pravdu, je to super. Naštěstí ho mám i s tempomatem, tak nemusím řešit stejný problém jako ostaní, jak ho dodatečně dodělat.
Jinak doporučuji všem alespoň mondeo v automatu vyzkoušet a porovnat s manuálem, je to super.
Mám mondeo kombi 96 kw TDCI, r.v. 2004 ghia a max. spokojenost. Ještě jsem měl obavy ze světlého interiéru, ale nevidím v tom problém, a to mám 2 malé děti. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat
Jenyk: proč se nejdřív nepodíváš, jak to vlastně funguje? Servomotorek tahá přímo za plynový pedál (jedna z variant monáže), takže je úplně jedno, že máš elektronický plyn.
DIM: právě že ten zásah do elektroinstalace je malý až žádný, potřebuješ napájení a hodí se (dá se naradit vlastním čidlem) signál rychlosti, který je u spousty aut vyvedený do konektoru rádia :-). Zbytek je samostatná kabeláž a mechanické úpravy, kdejaký alarm do instalace zasáhne víc, než tohle. Práce na půl dne. -
"-- skrytý --" 10.07.06 23:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat
Je to fakt tak jednoduché? Ten Conrad je výrobek firmy Waeco. Mají různé sady, pro auta s mechanickým i elektrickým plynem atd. Uvádí i do kterých aut se to dá dát. Přece bude rozdíl meti škůdkou stodvácou, která má mechanický pyn ke karburátoru a podtlak v sacím potrubí a TDCi , které má elektronický plyn a přetlak v sacím potrubí? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat
Jenyk: ten conrad je univerzální sada, dá se namontovat na cokoliv. V krajním případě se v autě spokojí s napájením a uzeměním, veškeré potřebné údaje získá z vlastních čidel, které je ovšem potřeba namontovat. Šlo by to i do stodvacítky škodovky >:D . Proklikej se u conrada k návodu.
DIM: všechno jde, je to jenom otázka peněz a dostatečného množství pionýrů slepých uliček.

V poslední době se mi stalo, že cca po 3Omin normálního provozu klimatizace v režimu auto, kdy normálně automobil vychladila a udržovala teplotu přestala náhle takřka foukat. Nejdřív jsem myslel, že prostě vychladila, tak si dává pohov, ale po chvíli v autě teplo, klima hučela ale nefoukala-bylo znát u výdechů, že chladí ale nefučí-zkusiljsem i sjet s teplotou na min. aby začala foukat hodně, ale jak říkám do cca 3O min norma a pak jen hukot pod palubkou a studenej větřík žádnej. Mám to sice ještě v záruce, ale abych nebyl jako pako, co jen mačká knoflik-dík.