"-- skrytý --" 07.09.06 12:17
« Re: vstriky
To Honzeek: a bral jsi u Shellu klasickou naftu nebo VPower? A nebral jsi treba pravidelneji pouze u jedne Shell cerpacky? Treba je tam najemce na kocku a kdovi jak tam vypadaji nadrze - viz. prevzate cerpaci stanice od jinych provozovatelu - Benzina, Slovnaft, Total .... -
"-- skrytý --" 07.09.06 07:25
« Formula Performance
Proč u Černíka? Ty jsi z Plzně? Proč tak velké balení? Existují i balení menší, uřivatelsky příjemnější, zvlášť to nejmenší (na 120 l nafty) je perfektní.
Co se týče nákladů, zdánlivě zaplatíš o 1 Kč víc, ale ve skutečnosti počítej s náklady na 1 km ve výši 0,00 až 0,30 Kč.
Proč? No protože se ti část nákladů vrátí ve snížení spotřeby paliva a snížení opotřebení vstřikovacího systému a motoru. -
"-- skrytý --" 06.09.06 22:33
« Re: Kvalita paliv
Ukecals mne, dnes jsem koupil u Černíka v Plzni Stanadyne Performance Formula. Teď počítám, kolik tam dávat a jak to dávkovat. Aditivum na 960 litrů nafty mne stálo těsně pod tisíc, to je asi koruna na litr. Globus bývá o dvě kačky levnější než základní Shell. Tož uvidíme. -
"-- skrytý --" 06.09.06 18:57
« Kvalita paliv
To crew:
Boys, já to říkám celou dobu, všechny vstřikovací systémy mají své mouchy, od všech výrobců, ale problém je hlavně v naftě.
Stále kolují báchorky o tom, jak se kvalita paliv neustále zlepšuje, a co se pro to dělá. Nezlepšuje, a nedělá se nic. ČOI sleduje pouze parametry důležité pro státní kasu, tedy síru (jestli někdo míchá nebo nemíchá naftu s topnými oleji), vodu a bod vzplanutí. To je hrozně málo a paradoxně síra neohrožuje vstřikování, ale spíš ve svém důsledku ničí katalyzátory (tam kde jsou) a způsobuje silnou úsadu karbonu, znečištění oleje, zalepení pohyblivých částí EGR, turba apod.
Vstřikovací systémy a motory musí být vyrobeny relativně levně, tudíž nečekejte žádnou zázračnou trvanlivost. Takový výrobce vstřikování / motoru / vozu by byl rychle ze hry.
Vy ale můžete něco pro sebe udělat. DIM si nechce špinit ruce, ale já říkám ano, popřeji svému motoru trošku kvalitních aditiv a basta. -
"-- skrytý --" 06.09.06 18:02
« Re: vstriky
Nerikam, ze mondeo je bez chyb. Ale to co mam moznost slyset o konkretne Peugeotu, Renaultu a Audi - servisy pro ktere pracujeme. Tak jeste zlate mondeo!!! Peugeot - tezce bojuje i u vlajkovych lodi (407, 607]) se zakladni kvalitou hlavne elktroniky a materialy podvozku!!! Slovy technika mame velke problemy. Renault - resi uplne to same co Ford s problemy se vstrikovaci u Common Railu. Audi hlavne problemy se vstrikovaci - technik take rikal, ze jiz prestava verit tomu, ze je to pouze nekvalitou CR paliv. Odchazeji vetsinou jeden dva vstriky a ne vsechny.

Volvo používá Bosch nebo Siemens
Focus má odlišné čerpadlo, které je o něco méně náchylné k defektu vinou špatné nafty než Mondeo (je méně zatěžováno než u Mondea), čerpadlo se při použití špatné nafty vydírá a metalický prach zničí vstřikovače, obrousí vnitřní hrany součástek ve vstřikovači