FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 09.10.06 15:16
« škubání..
No já beru naftu výhradne shell...mam najeto 158 tkm(koupil jsem to pri stavu tach 88tkm). To skubani tam mam taky a dela to jen na 5-tý rzchl. stupen, asi tak pri 1500-1600 otačkach. Děla to jen nekdy, moc se tim nezatezuju, protoze to dela od te doby, co to auto mam.. -
"-- skrytý --" 09.10.06 14:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
A co obráceně? Chyba je v ESP (to přece umí omezovat otáčky motoru). ESP něco špatně vyhodnotí, omezí otáčky až moc, na to reaguje motor škubnutím a probliknutím kontrolky žhavení, ESP se nějak dozví, že je chyba, a proto se vypne. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
Na kontrolku žhavení jsou navedeny všechny chybové signály............nechápu, na co je tam ta další kontrolka chyby motoru . Občas nějaký záškub zřejmě souvisí s příliš chudou spalovací směsí v určitých režimech motoru, je to kompromis mezí spotřebou a emisemi a nástupem kroutícího momentu 400 Nm..........si myslím já :-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
Překvapuje mě to, že 2,2 škube. Mě to fakt nedělá , a to vím, co myslíš, s tím 2,0 jsme si to užil, hlavně v zimě, kdy to někdy při takové té skorobezplynové jízdě začalo chladnout, a pak jako by nevědělo, jestli pustit " sytič " a nebo ne.Nepomohlo tomu nic, i když jsem měl pocit, že po výměně napínacích kladek se to zlepšilo. Začal jsem uvažovat o tom, jest¨li se něktreá nepřidírala a nerozhodila tak motor v otáčkách nízkých a rovnoměrných............. -
"-- skrytý --" 09.10.06 13:30
« Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
Asi by bylo zajímavé zjistit, jestli to je jenom rozsvícená kontrolka, nebo to ESP skutečně nefunguje. Ale nikdy na to nebyla vhodná příležitost, vždycky se spíš snažím najít místo, kde můžu v klidu znovu nastartovat. Co kdyby to ESP bylo potřeba...
Vždycky je to ale při nižších otáčkách - 90 km/h na pětku, skoro bez plynu - třeba z kopce. -
« Re: Re: Chyba elektroniky?
Já ESP nemám, ale není úplně vyloučeno, že nějaký nestandartní projev ( třeba právě nekoordinované zaškubání ) je pro elektroniku tak nesrozumitelné, že to vzdá. Na druhou stranu představ si, že by to ESP začalo ty záškuby řešit ............
Jinak mohu potvrdit to, že SHELL si je opravdu v malých otáčkách jaksi méně jistý...........

Poloha plynu "ani ryba ani rak" nedělá dobře ani jiným autům.