FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 16.10.06 15:54
« Re: Re: Razeni
Toho serva jsem si všiml také, ale spíš když zastavím a zhasnu motor. Tak pak to ještě nějakou dobu slyším. A nezdálo se mi že by to bylo z motoru nějaký chlazení, někde pod přístrojovkou je to slyšet, možná něco jako klimatizace nebo tak... ? -
« Re: Re: razeni
Jezdil jsem , jak víte, 2,0 5-ti kvalt a teď 2,2 6-ti kvalt. V každém případě je šesti stupňová převodovka výrazně lepší. Pokud se nepletu, nejsou ty stupně změněny, jen je přidána ta šestka, a ta táhne jistě už od 100 km/h ( 1500 ot ). Dvojka tam jde tak trochu přes brambor, zvlášť za studena, ale jinak v pohodě, i přenos hluku je do kabiny výrazně lepší. Jednoznačně doporučuju. U obou převodovek je příjemná synchronizovaná zpátečka. To když sednu do Fabky, tak musím opravdu zastavita a pak zařadit zpátečku, to tady řadím hned..... -
lordmystic 16.10.06 07:40
« Re: razeni
Pokud jsme u toho řazení, tak bych přidal svůj postřeh. Mám 96kW Mondeo s pětikvaltem a nejsem s ním moc spokojen. Po vyzkoušení např. Passatu 96kW se šestikvaltem, bych bral rozhodně šestikvalt. Mě vyhovoval víc, řazení bylo lépe rozloženo. U mého Mondea mi přijde, že na tak silný motor je převodování jednotlivých rychl. stupňů dost nešťastné. Jednička a dvojka jsou extrémě krátké, při rychlém odpichu jsem často v červeném poli a to nemluvě pokud je na silnici trochu štěrku atp. To jsou kola v prokluzu a nestačim pořádně řadit. Dvojka je také dost krátká. To pak přímo navazuje na dlouhé tři zbýávající stupně. Takže pokud třeba pak točím na max. otáčky a přeřadím, tak otáčky padnou zase dost dolů do spektry, kdy motor nemá ještě dostatečný výkon. Je to třeba velká slabina když jsem zkoušel starty na 400m. Vím že je to vedlejší a že je to extrém, ale i přes to je tenhle pětikvalt převodován divně. To i pětikvalty na Octaviích či Passatu se kterými mám zkušenost mi přijdou zpřevodovány o něco lépe (ke svému výkonu). -
"-- skrytý --" 15.10.06 20:11
« razeni
96kW s sestikvaltem sezenes bez problemu. Razeni je presne, ale dvojka nekdy nejde uplne zlehka (ale to mi delal i petikvalt). Priprav se ale na to, ze budes furt radit. Setku na okrskach ani moc nevyuzijes, na dalnici je to ovsem o necem jinem- ticho a dost sily tahnout od 130 nahoru. -
« Re: Chyba elektroniky?
mám 2.2 tdci 8-05 a chová se to podobně. asi 4x mi zničehonic auto na rovné cestě škublo a rozsvítlila kontrolka esp - zhasnout šla jedině restartem.
nepřišlo mi to ale jako škubnutí motoru ale jako reakce esp.
v servisu samozřejmě na nic nepřišli. -
martin.z 14.10.06 20:23
« zapalovani u 2,0Tdci
jeste mam jeden dotaz. Kdyz otocim klic v zapalovani do polohy ze svitej na palubky kontrolky atd, ale nestartuji tak se kdesi pod palubkou(aspon to odtamtud slysim) spusti nejaky servo nebo motorek a trvale bezi i nekolik minut(dele jsem to nezkousel) Je to pomerne slyset. Prestano to teprve kdyz nastartuju.
Nevite nekdo co to hergot je? Dela vam to taky. Ne ze bych si potreboval v aute hrat se zapnutym zapalovanim ale znervoznuje me to... -
"-- skrytý --" 14.10.06 20:06
« Re:
Myslím, že zapalování (blbý termín i dieselu) zapnuté mít musíš. Přepneš koncem páčky blinkrů na údaj, který chceš nulovat (prům. spotřeba nebo rychlost), a delším stiskem levého čudlíku na displeji ho vynuluješ. Pravý nuluje denní počítadlo kilometrů. -
martin.z 14.10.06 18:55
« Bez nadpisu
Jenyk-je mi jasny ze jsem asi trubka, ale tech par minut co jsem mel cas jsem zkousel vsechno mozne a neslo mi to..neni u toho nulovani nutne mit zapnuty motor? Nebo neni to to druhe tlacitko co je vic vpravo(mam tam dve)? :-)
Pokud to tedy neni nutne drzet minutu v kuse tak uz nevim

Kdyz si tam s necim hraju nebo se treba pri zapnutem zapalovani snazim sparovat telefon apod(mej jsem cas zatim jen jednou to zkouset a neuspesne) tak to trvale vrci a v jinem aute jsem tohle nikdy neslysel.
Jinak to dela jednoznacne pred startovanim. Po vypnuti motoru mi to nedela a to mozna, proto ze klic otocim rovnou do polohy 0...
Jo chlazeni a ventilator jsem uplne vypnul takze to to neni..