FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.11  12:12

« Re: Garážisti

Devil666: Dík, o autorizovaném servisu jsem taky uvažoval. Na kolik tam vyjde taková standardní prohlídka?
  • 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 14.01.11  11:40

« OCHOTA x ZÁKAZNÍK

A neodpustím si ještě jednu poznámku. Ona ta ochota vůči zákazníkovi se taky odvíjí od toho jak se zákazník chová. Pokud je zákazník kverulant, který se chová jak blb, vymýšlí si kraviny a prudí tak se nelze divit, že se podle toho k němu druhá strana někdy chová. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 14.01.11  11:23

« Re: Garážisti

rst: Osobně bych to pokud to má jen 100.000 a auto je v dobrým stavu dal ještě do autorizovanýho Forda a ne garážistovi. Já mám taky okolo 100.000 a dávám to zatím k Charouzovi. Ta prohlídka ve Fordu sice není úplně nejlevnější, ale není to zase až tak strašný. A značkový díly Ford jako filtry, destičky, kotouče atp. nejsou zas až tak drahý a hlavně správně fungujou. Mluvím z vlastní zkušenosti. Na předchozím Mondeu, který jsem dával známýmu s malou dílnou mě jednou měnil kotouče a destičky za neznačkový a ty pak pískaly jak prase. Ta úspora nebyla taková aby to za to stálo.
  • 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 14.01.11  11:08

« Xenony a servisy.

Šejdíři jsou samozřejmě servisy všechny. Malej i velkej. Jeden příklad z tohoto týdne. Přestal mi svítit xenon. Nikdy předtím jsem to neřešil tak jsem napřed nevěděl co s tím, protože většinou se píše, že by to měl dělat servis i pokud se jen mění výbojka. Dotaz do několika velkých servisů Ford: "To může být i chyba jinde než ve výbojce, je potřeba diagnostika atd.... Nejlevnější řešení: jen výměna jedné výbojky okolo 5.000,-" Dotaz známýmu, majiteli malýho servisu: "No to je dost složitý, to bys neměl dělat sám, ale já ti to udělám za levno - nejlevnější řešení výměna jedné výbojky 3.500,-. Většinou se mi nechce se s něčím * doma na koleně, protože mi ta úspora pár korun za to nestojí, ale v tomhle případě mi to nedalo. Vyhledal jsem si informace a pustil se do toho sám. Chce to trochu zručnosti, a přijít jak na to, ale šlo to. Výsledek: Vyměnil jsem výbojky v obou světlech - značkové Philips koupené u solidního prodejce. Cena za obě světla 3.500,- a nějaká práce a ještě mi zbyla jedna starší funkční výbojka. A příště už vím jak na to a udělám to za chvíli. Ale vždycky to takhle jednoduše nejde, protože něco doma udělat nejde,takže holt jim někdy člověk musí nacpat dost peněz.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.11  10:59

« Garážisti

Když už jste narazili na servisy. Mohli by jste mi poradit někoho levného a dobrého, kdo by Mondeo znal, dal tam ty správné filtry, olej, vyměnil co je třeba, co není třeba nechal ... Brzo mě čeká prohlídka při 100 tisících. Nejlíp Praha.
  • 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 14.01.11  10:37

« AUTORIZOVANÉ SERVISY FORD

Samozřejmě, že autorizované velké servisy fungují hlavně jako "měniči" dílů. Na to aby něco rozebírali a šťourali se v tom nejsou zařízený. Prostě vezmou celý nový značkový díl a hotovo. Taky to potom když je to nový a kvalitní většinou dobře funguje. Samozřejmě, že ty ceny jsou někdy strašný, ale zase dle mé zkušenosti s tím většinou potom nejsou problémy. Naopak jsem se setkal s tím, že mi "machři" v malým servisu něco udělali sice za levno, protože se v tom pošťourali, ale nakonec se to muselo stejně vyměnit, takže jsem za to platil dvakrát a neušetřil, ale naopak prodělal. Takže je to vždy na uvážení každýho jakou cestu zvolit. Já osobně se rozhoduji případ od případu. A řadu věcí si udělám i sám, protože ty ceny v servisech jsou někdy fakt strašný. Ale jinak většinou teď volím Charouze a neměl jsem nikdy problém. A co se týče toho "špatnýho" přístupu v těch velkých servisech? Já osobně nemám většinou problém. Ale vůbec se nedivím, že pokud tam přijde prudič a kverulant, kterej na ně dělá strašně chytrýho tak se s ním asi bavěj dle toho a nelze se jim divit. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.01.11  21:55

« Re: Vadný EGR

Záleží na vzdálenosti a provozních podmínkách. Více na [odkaz] Já bych to udělal jako indukční snímač nebo optický jako byl ve starých myších.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.11  18:16

To bych si skoro i dovolil tvrdit, že ne...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.11  16:54

Snímání polohy je nejspolehlivější utrazvukový snímač.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.11  14:50

Já to řikal ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…