FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 24.10.06 22:04
« Re: Kondenzace vlhkosti v nádrži
To Spirit_: Moc pekna teorie, ovsem praxe je diametralne odlisna. Neberes vubec v uvahu, ze nafta ani benzin neni voda !!! Teplotni rozdily vramci 2 - 3hodin 10 a vice stupnu - teplotni dobeh tekave kapaliny - provoz auta pred a po zastaveni - zmena teplot vlhkosti, tlaku atd.... -
« Kondenzace vlhkosti v nádrži
Byla tady nedávno debata o litrech vody zkondenzované během dlouhého stání v nádrži. Nebál bych se toho. Vzdušná vlhkost kondenzuje jenom na předmětu chladnějším, než je teplota toho vzduchu - zkuste si vedle sebe postavit pivo z ledničky a pivo s pokojovou tepolotou. Plech nádrže má obvykle zhruba stejpou teplotu (nebo vyšší, může se ohřát od motoru, i když je to dost daleko, ochladit se nemá jak), jako okolní vzduch a nafta v nádrži. Takže nemůže nic kondenzovat, rozhodně ne v nějakých větší objemech o pár kapkách nemá smyls diskutovat. V podzemních nádržích by mělo mít palivo celý rok zhruba stejnou teplotu, takže v zimě bude teplejší a v létě naopak chadnější, než teplota vzduchu, jedině v takových případech by krátkodobě mohly - ale nemusely - vzniknout podmínky pro kondenzaci. -
« Re: Re: Re: Re: Neklidny chod
No prognoza na vadne vstrikovace me moc netesi. Vzhledem k tomu, ze jsem v holandsku, tak asi do Hale snadno nezajedu...
Jinak palivove filtry mi menili snad pri kazde servisni prohlidce (pri prvni jeste v Cechach urcite, pri druhe taky, treti nepamatuju, asi ne).
Zaruku mam - asi tak pul roku jeste... -
"-- skrytý --" 24.10.06 15:54
« Re: Re: Re: Neklidny chod
Jestli to máš v garanci, asi ano...
Zajeď s tím k dealerovi, nejlépe ale do Ford/Delphi servisu Hale.
Působí to na mne jako jeden dva vstřikovače které mají nadměrný přepad (jsou nadměrně opotřebené), při nízkém tlaku v railu pak tryska z jednoho/dvou vbstřikovačů vůbec nevstřikuje naftu a rozhodí se motor. Když na to šlápneš, pumpa dodává více a i když vstřikovač "krade", je dostatek paliva pro vstřik a zlepší se to.
Dále, jsou velké problémy se vnikáním vzduchu do palivového okruhu, v Hale si našli způsob a všechny rychlospojky přetěsňují, dávají spojky pevné aby zabránili vnikání vzduchu...
Doufám že už Ti vyměnili palivový filtr, jestli ne, je nejvyšší čas. Myslím že je tam psáno 50 nebo 60 tisíc, v ČR je ale třeba zkrátit interval výměny o 1/3. Svinstvo v naftě. Voda, nečistoty apod. -
lordmystic 24.10.06 15:45
« Opravený vstřik
Tak jsem přijel teť s autem ze servisu. Opravdu byl vadný vstřik na druhém válci plus nějaké drobnosti jako nějaké tesnící kroužky (8x), atp. Už zase skáču přes kaluže, ovšem stálo mě to cca. 13 tis. Kč :(. A ze servisu velké varování, další vstřiky budou následovat, to mě ubespečili :? -
"-- skrytý --" 24.10.06 15:44
« Auto diesel č.4
V casopisu Auto diesel je clanek konkretne na motory TDCi - je tam i tabulka pouzitych typu vstrikovacich jednotek v konkretnich modelech aut a motoru. Je tam i srovnavaci test, (motorova brzda nekolika "vymazlenych" 4valcovych diesel motoru) mezi kterymi nechybi samozrejme i 2,2 TDCi Euro4. Doporucuji precist!

Jinak bavíme se konkrétně o naftě, to není nijak extrémně těkavá kapalina.