FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 07.11.06 14:45
« Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi
DIMe,
dozvěděl jsem se proč občas 2,2TDCi modrobíle zakouří po studeném startu... a vůbec se nechová kultivovaně až do zahřátí.
Důvodem jsou lehounce přidřené vstřikovače, které chodí za studena ztuha... Není to žádný těžký problém, není to na výměnu a garanci Ford neuznává.
V praxi se tedy jedná o následující: normální zpoždění vstřikovače (hodnota v mikrosekundách) je asi 300 až 400. Při měření nezahřátého vstřikovače se hodnoty pohybovaly kolem 400 jednotek ve vyšších otáčkách a kolem 600 v otáčkách nižších. Jakmile se vstřikovače zahřály (test se provádí s kapalinou o teplotě 40 st. C, potom se ale vstřikovače zahřejí ke 100 stupňům), reakce vstřikovačů již byla vícemáně normální. -
"-- skrytý --" 07.11.06 12:09
« Re: Jak a s čím míchat
OK, OK.Jelikoz si nemuzem byt kvalitou nafty jisti nikdy(jak mam vedet jak se tu nafta toci atd.), je lepsi do nafty(a to i do te nejlepsi/nejdrazsi u velkych znackovych stanic) vzdy pridat STANADYNE.Je to mozna silene,drahe, ne uplne pohodlne(viz zname nazory DIMa),ale pro me jednoduche reseni, s moznosti pocitu klidu z obav natankovani neceho co nebude memu Mondie chutnat.Ja se ted opravdu uplne desim neustaleho dilema, zda ted pridat ,nebo nepridat.Pak jednou nepridam a budu se muset zastrelit >:-[] -
"-- skrytý --" 07.11.06 12:00
« vibrace
Asi jsem hnidopich, ale taky me prijde, ze cejtim trosku vice vibraci (hlavne ve volantu :-) ), nicmene motor pri studenem startu nekouri, jde pravidelne, tise (vzpominka na tyden starou cestu s O2 TDI 77kw je nesrovnatelna...) ...jen se fakt bojim toho, az se to vysype a nebude to na garanci jako ted ... a to neberu pochybnou naftu...

>:D to já si ale na tomto fóru myslím taky, je to věc názoru.