FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: Re: ?erpadlo 2,2TDCi
Dám v?d?t a na tu vým?nu už se t?ším. Podle m? ale vane vítr odjinud. Auto i zah?áté v tom pásmu volnob?h až 1500 ?ahtá jak Zetor ....... a podle m? jen jeden válec podle zvuku, takže asi ne všem nad?azený EGR...............Te? jsme jel p?es Prahu, kde je to Hale ? :-) -
"-- skrytý --" 22.11.06 23:36
« sterace a filmecek
Musim priznat, ze kdyz sem ted po kradezi tech Valeo dal provizorne stary klasicky, nepozuruju moc velky rozdil v kvalite stirani, i firemni Ochcavky II ci Superby s novejma steracema stiraj o tridu lip... Mam jeste jednu fungl sadu v kufru, jen bez tech uchytnejch zacvakavatek, protoze jsem druhou koupil pote, co me nakej z***d obratil sterace gumickou vzhuru, nacez ty zacvakavaci drzatka popraskaly a pritlak byl ta tam... tak premyslim, jestli opet koupit uz tretit sadu za litr, nebo se na to proste vybodnout, nemam v umyslu zivit svejma steracema mistni zlodejskou pakaz...
Na Mondeo spojku si vzdy po delsi ceste s jinym autem chvilku zvykam, pokud uz musim jet manualem, tak se snazim o auto s 1.8T, ktere tak nejak zabira podobne ... ale kdyz presednu napriklad z 2.8 V6, pripadam si jak v autoskole :-) -
impaler 22.11.06 21:11
« Re: Rezonance
Spojka podl? m? zabírá tak n?jak normáln?, ale plynu to chce víc, než je zvykem jinde. Je to zvyk, te? už mi to chcípne jenom n?kdy. :)
Jinak na st?ra?e si st?žuju od za?átku, vidím to podobn?. Nepomohly origo/Valeo (ty tenký za tisíc korun pár) oproti p?vodním klasickým ramenatým, te? sem nalevo nacpal to levný z pumpy, taky nic moc, ale lepší než p?lro?ní Valeo. Nechává ?áry-oblouky po set?ení, ale je to lepší než mapy po celé ploše p?edtím.
Podle m? to má slabý p?ítlak a hotovo, žádná gumi?ka to nenapraví. Nebo nevím. V my?ce už tak rok žádám jen vodu, ne p?ípravky na lešt?ní, a liju do toho na otcovu radu jen jarovou vodu (te? budu muset n?co nemrznoucího). Ta je fakt nejlepší a všichni prodejci barevných bublin a? se jdou bodnout. -
jack007 22.11.06 21:08
« Rezonance
Cago, tak tu "plastovou rezonanci" pri volnobehu mam i ja, ale zatim jsem to neresim. Pripada mi to jako kdyby se tam klepal nejaky plast, na druhou stranu si rikam jakej asi :-) Pockam s tim na prohlidku po novem roce, uvidime na co se prijde.
Auto nemam dlouho cca 2mesice, ale kdyz jsem si ho kupoval rozhodla srdcova zalezitost, proste je to krasavec. :-) Na rady Petra T jsem do toho zatim nedal nic jineho nez Shell V-Power, tak snad to hned neodejde. Jinak na co jsem si dlouho zvykal byla spojka (silenej zaber), trosku se mi nelibi predni sterace (i blba fabia je ma podle me lepsi) a v noci mi trosku vadi pruhovane predni okno :-) Jinak zatim parada, ale po 5ti tisic asi nemuzu jeste moc hodnotit. Jo jeste, zadny oblacky pri startu zatim neresim, nechci aby me odvezli do nemocnice s diagnozou "paranoik" :P -
oleowr1 22.11.06 15:11
« Ford Mondeo 2.0TDCi 96kW
Mám problém s motorem:
- studený motor chytá bez problému
- po zastavení na 15min až 2hod nejde nastartovat - bliká p?i startování kontrolka žhavení, pokud nastartuje, do 10minut jízdy motor zhasne (jako by byl bez paliva) a op?t bliká kontrolka žhavení. Pokud nastartuju a ujedu bez zastávek t?eba 300km, problém se nevyskytne.
- když nechce startovat, po?kám 5-10min. a pak jako by se nic ned?lo, chytne a šlape t?eba 2hod.
?ím to m?že být, umí n?kdo poradit? -
"-- skrytý --" 22.11.06 15:04
« Re: Re: Re: Re: ?erpadlo 2,2TDCi
Petr T:
Tak jsem si myslel že ten motor musí dát 500 000 Km. Závisí n?jak limit zdvih? jehly vst?ikova?? na otá?kách motoru? Mám k?ivku výkonu posunutou na 2500 NM a 4500 KW ot/min a b?žn? to?ím po omezova? 4800. Zahrani?í d?lám jenom na dovolenou cca 10 000 Km ze 60 ti ro?n?.
a to si ješt? vozím naší kvalitu v kufru naposled 400 litr?.
Furt m? všichni ujiš?ujou že to p?jde do kytet. T?eba Praha-Olomouc v noci 1.22 hod spot?eba 11 litr?.