FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 17.01.11 13:42
« Re: Vadný EGR
To víš, je ovládaný elektromotorkem a je tam jedno odporové čidlo. Mechanickou část odhaduju výrobně tak na 1800Kč, motorek 100Kč, čidlo 150,-Kč. Zbytek je vata. A vzhledem k tomu, že mám při 110tis.Km už 2hý, tak je to dobrý zmetek za předražené peníze. Přitom to vypadá na konstrukční vadu odporového čidla, které se zanese špínou a vodou která zatéká přes špatně vyřešené těsnění. Ve většině případů by tak stačilo vyměnit jen desku s konektorem a čidlem a mechanická část včetně motorku by mohla zůstat. -
superkutil 17.01.11 09:55
« Re: Vadný EGR
Tak jsem dnes byl v servisu DELPHI. Tak to nejsou vstřiky, ale ten zatracenej snímač polohy v EGRu, který Ford samostatně nedodává. Takže kvůli položce v ceně cca 100-300Kč budu muset zaplatit 8500Kč. Vadný EGR se vrací do Německa, kde ho repasují a jako nový ho znovu prodají.
Ale mohu popsat rozdíl mezi značkovým servisem a neznačkovým při načtení údajů z ŘJ.
Značkový: přijedete (nemáte kde zaparkovat) v modernější budově čekáte na příjmu, pak sepíšete zakázku, pak hodinu čekáte na výsledek testu, převezmete fakturu na 1500Kč, tu v jiné budově zaplatíte, pak se vrátíte s dokladem o zaplacení pro klíčky a odjíždíte.
Neznačkový: přijedete, přijde technik, připojí tester, řekne vám kde je problém a po 10ti min odjíždíte.
Rozdíl? Ve značkovém servisu čekáte o 80min déle a zaplatíte o 1500Kč více. :no: -
superkutil 16.01.11 17:55
« Re: DOLITÍ OSTŘIKOVAČŮ, ŽÁROVKY ATD....
štíreček1: za vzduchový filtr si Charouz nechá zaplatit 403Kč a 432Kč za výměnu. Takže celkem za výměnu i s materiálem 835Kč. :-O
V Mondeu je 6 litrů oleje, to 504 x 6 = 3024Kč za olej, 403 za olejový filtr, 360Kč za výměnu oleje. Takže kontrola za 1440Kč, olej je za 3787Kč, za vzduchový filtr 835Kč, za pylový filtr 885Kč. Celkově 6947Kč a celej den auto v servisu. A to je ten nejlevnější případ.
Jakmile se mění naftový filtr, destičky, tyčky stabilizátoru, čepy nebo nedej bože trojkombinace, tak to leze do peněz.
Naštěstí nemusím destičky moc měnit, prostě nebrzdím. >:D Kontrola v 60tis.km byla za 9800Kč. -
štíreček1 15.01.11 19:54
Docela pálky na to mondeo, dobře že jsem si ho tehdá nevzal, i když si myslím, že ceny těch filtrů se nebudou až tak lišit. Vzduchový stojí i na c-max kolem 360-400Kč, naftový je největší položka - 1800Kč. Kolik stojí na mondeo? Olejový u c-maxe se mění jen papírová vložka cca 200-300Kč a oleje se vleze jen 3,8litru plus něco práce a je to těch 3900-4000kč. I když se vleze do mondea víc oleje, pořád cena od 7tisíc se mi zdá přemrštěná. Je fakt, že u vyšší třídy jdou ceny práce nahoru, ale olej jak olej, filtr jak filtr, čas na výměnu cca stejný. -
superkutil 15.01.11 12:58
Hm, tak já na Mondeu benzín tak 8-10tis.Kč po 15tis.km a na Mondeu TDCI tak 7-12tis.Kč po 20tis.km. Kamarád má Citroena a tvrdí mi, že platí do 4000Kč a druhý s Renaultem cca 6000Kč. Mě jen kontrola po 20tis.km stojí 1440Kč, výměna filtru vzduchu 432Kč a mechanické práce 720Kč/hod. Když vezmu, že ten filtr vzduchu vyměním za cca 15min, tak mi vychází hodinová cena výměny vzduchového filtru 1728Kč. 8-s No to je slušný vejvar.
Asi to fakt budu dávat do neznačkového servisu, kde je hodinová cena 350Kč/hod a kde to udělají stejně dobře.
Jen prostě mám pocit, že ten velký značkový servis má na sobě nabalené obrovské režijní náklady v podobě moderních a luxusních budov, hromady managerů a ředitelů z nich každý má služební auto atd. Ten malý servis třeba nemá tak čisté a nové prostory, většinou nemá hromady nevydělávajících zaměstnanců, ale je tam jeden majitel, účetní v kombinaci se sekretářkou a hromada vydělávajících mechaniků.
Sám mám jako klienty velké nadnárodní firmy a vidím jak tam peníze protékají a jak se rozhazují. Vše to pak zaplatí kořen zákazník, který je buď cizinec a pak mu ceny nepřipadají vysoké nebo je to Čech a nemá možnost volby. Pro tyto lidi má koruna úplně jinou hodnotu jak pro jiné. -
Dong1 14.01.11 21:55
Ja na FoFo2:
20tis. - Hale - 7185 Kc (byl meneny pal. filtr)
40tis. - Hale - 6482 Kc
60tis. - Hale - 8244 Kc (pal. filtr)
80tis. - Beni - 15 372 Kc (kotouce, desticky, vycisteni motoru od usazenin)
100tis. - Maier - 7150 Kc (pal. filtr, nemenili pyl. filtr) -
štíreček1 14.01.11 21:11
Kutil: po dvaceti tis km mě na C-maxovi stála výměna olejů a filtrů 3900Kč. Kontrola kapalin, baterie, brzd. Teď jsem nechal vyměnit olej a filtry po 14tis km a platil jsem dva tisíce, ale mám na autě tu reklamu. Výměna je sice po dvaceti tis, ale zkracuju interval, jezdím hodně město a když mám ty výhody, je škoda toho nevyužít. Není to ale ve fordu, je to v autorenově, mám auto od nich, pro cizí se ceny liší. Vše na počkání, kafíčko popř náhradní vůz.