FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Sterace, motor, vsechno...
Panove,
jel jsem v pondeli v noci cez Makovo, Cadcu a Novu Bystricu do Namestova... Doporucuji vsem... silena cesta, motor slape bez problemu, sterace taky... Asi jsem tankoval S W P na shcell, docela to ujde... Ale, stale plati utirat okna, desnej maglajz, bez dukladneho ocisteni se neda jet... Preju Mondeakum vydrzzz... P.S." Hmla to je svina" -
"-- skrytý --" 28.11.06 19:51
« Práce
Máš pravdu Martine, zapomněl jsem na práci.
Pokud vím, obvykle se vyndání čerpadla z auta normuje 4 hodinami a repas čerpadla asi 2 hodinami, j. 6 hodin a cca 400 Kš je 2400 bez DPH.
Solidní servis by mohl tuto cenu práce zahrnout do ceny dílů...
Zdravím. -
martin.z 28.11.06 14:47
« Bez nadpisu
to Petr T, Jenyk:
Mozna mi reknete, ze jsem vecny pesimista, ale ja mam takovou zkusenost, ze ve znackovem servisu cena dilu zrovna nebyva treba 90% kompletni ceny s praci...
Jinymi slovy chci rict, ze vyjmenovat si ceny materialu je hezke, ale cena neni konecna a cena za praci muze byt nekdy delat slusny podil z ceny dilu.. -
"-- skrytý --" 28.11.06 13:51
« Re: Re: Vstřiky a čerpadlo 2,0TDCi
Jenyk:
U R Č I T Ě ANO.
Ale ne u prasat, v dobrém servise, např. Hale, Kladno, Frýdek-Místek, Brno
Rozpočet je cca:
3900 za zesílenou vačkovou hřídel
550 za úpravu tlaku dopravní pumpy
4x 950 za válečky tlakových elementů
1100 za sadu těsnění
Jak jsem to sečetl 11126,- včetně DPH. Celé nové čerpadlo stojí 26000 Kč, je to ke zvážení, je to na Tobě. Není to málo.
Třeba vytlačíš nějakou slevu...
Zdravím.

EGR přepouští-reguluje množství spalin zpět do nasávaného vzduchu tak, aby se potlačilo množství vznikajících oxidů dusíku (proč to množné číslo? N - dusík se rád vyskytuje jako oxid dusný, dusnatý, dusitý, dusičitý i dusičný, je to prostě směs oxidů dusíku, poměr jednotlivých oxidů kolísá).
V praxi se může stát (to se stalo mojí osobě), že se ventil zasekne a nepouští spaliny vůbec a systém má nedostatek vzduchu a ukrutně to kouří. Jindy to může všelijak cukat, když je ventil přiucpaný nebo přizaseklý, někdy to chybu do ŘJ vyhodí, někdy ano, u Fordu je tento ventil myslím mechanický.
Po výměně ventilu v 10000 km nemám nejmenší problém.
Čím lepší nebo lépe aditivovaná nafta, tím menší riziko zanesení/zadření ventilu EGR... >:D